Dodatno povećan broj djece za koju je obezbijeđen školski pribor

Ovogodišnja humanitarna akcija Podijelimo, jer zajedno možemo više, koju je udruženje Roditelji relizovalo sedmi put, obuhvatila je 305  djece iz 149 porodica koje su socijalno ugrožene iz više opština Crne Gore, kojima je uz pomoć donatora poklonjen školski pribor.

Akcija je počela u avgustu, u toku kojeg su kompanije i pojedinci donirali nove komplete udžbenika, korištene i očuvane knjige, školske torbe, kao i novac od kojeg je kupljena velika količina školskog pribora. Krajem avgusta je održan završni događaj akcije u šoping molu Delta City u Podgorici ali je I nakon toga nastavljeno, kako sa prijavljenjem nove djece kojoj je ova vrsta podrške bila potrebna, tako i sa donacijama. Na dan akcije prikupljen je i doniran školski pribor za 260 dijece iz preko 200 porodica, za 45 njih je naknadno obezbijeđen.

Akciju su podržali Institut Konfučije, Next auto, Radio difuzni centar, Alter Modus, Čikom, Pan graf, Tagor, Monteput d.o.o, Montenomaks, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Micromedia, Metropolis Media, Nova knjiga, Yaet Agent. Takođe, akciju je podržalo više desetina građana, koji su pomogli novčano kao i donacijama koje su donosili u udruženje.

Prikupljene donacije su podijeljene djeci koja su uključena u program podrške u učenju koji Udruženje realizuje u Razvojnom centru kao i djeci iz jednoroditeljskih i socijalno ugroženih porodica koje se nalaze na evidenciji udruženja Roditelji.

Udruženje Roditelji će i ove školske godine pomagati djeci u savladavanju školskog gradiva uz pomoć volontera koji individualno rade sa djecom u prostorijama Igračkoteke I Razvojnog centra,  a održavanje časova je već počelo za njih 25.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply