Mališani tokom Dana sunca uživali u raznovrsnom programu

U podgoričkom šoping molu Delta City u subotu je održano 11. izdanje dječije manifestacije Dan Sunca, a mališani svih uzrasta uživali su u cjelodnevnom, veoma raznovrsnom i bogatom programu.

Na parkingu ispred Delte mališani su učestvovali u sedam kreativno-edukativnih radionica. Ekološki pokret Ozon održao je radionicu o reciklaži, Crnogorsko društvo ekologa organizovalo je radionicu o biljnom svijetu Crne Gore,  udruženje Roditelji je roditeljima predstavilo SOS Roditeljsku liniju, Alfa Centar je imao radionicu o bezbjednosti u saobraćaju dok je nevladina organizacija Ruka-Šapi promovisala udomljavanje štenaca i brigu o ljubimcima. I ove godine manifestaciju je podržala Turistička organizacija Podgorice pa su mališani imali priliku da obnove svoje znanje o gradskim znamenitostima, ali i nauče nešto novo o svom gradu.

“Veliko interesovanje mališana i roditelja privukli su vaspitači iz privatnih predškolskih ustanova Vini Pu iz Budve i Pinokio Artić iz Podgorice koji su organizovali raznovrsne aktivnosti za najmlađe, po NTC programu”, kazala je Danijela Knežević, menadžerka kreativnih komunikacija u agenciji Memento koja je organizator manifestacije.

Na parkingu su održane i sportske sportske aktivnosti u toku kojih su svoje vještine pokazali članovi gimnastičarskog kluba Enigma, fudbalskog kluba Calcio, ženskog rukometnog kluba Podgorica 2013 i karate kluba Omladinac.

U centralnom atrijumu Delte održano je jedanaesto izdanje najpopularnijeg crnogorskog takmičenja za bebe, Sunčane Pampers puzijade. U takmičenju je učestvovalo 96 beba, a sponzor puzijade, Pampers, pripremio je poklone za sve učesnike dok je organizator pripremio diplome, takođe za sve učesnike.

Pobjednici jedanaeste crnogorske puzijade su Anja Vučelić, Pavle Šćepanović, Vasilija Dedić, Sofija Radnić, Alija Šabotić, Lazar Vukčević, Darija Hodžić, Mila Pejović, Matej Cacović, Damjan Zindović, Lazar Sekulović, Stefan Mitrović, Dunja Đuričanin, Nikola Mijović, Đorđe Šoškić i Lana Anđušić.

Najbrža beba 11. crnogorske puzijade je Đorđe Šoškić koji je stazu prepuzao za 7 sekundi i 18 stotinki.

Rekord Sunčane puzijade nije oboren pa je Bogdan Iković sa rezultatom 4 sekunde i 16 stotinki i dalje aktuelni rekorder.

Osim Sunčane Pampers puzijade u atrijumu Delte su tokom dana organizovani Kreativni Erste kutak i kreativne radionice U svijetu Fisher-Price igračaka i Budi dijete uz Imlek. Mališani su uživali i u  Sportskim igrarijama sa popularnim dječijim animatorom Žarkom Žapcem.

Na manifestaciji su se predstavili i Atelje Manufaktura, Angie&Me, Sofa bed, Porta Aperta-Helen Doron Montenegro i Bio Save.

Tokom popodnevnog dijela programa, nakon trka beba, mališani su uživali u nastupu Kulturnog centra Bjuti i velikoj Zabavljatorskoj sunčanoj žurci koju su priredili Animatori Zabavljatori.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply