Naredne sedmice šahovska i likovna radionica

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice djeca će se upoznati sa osnovnim tajnama u šahu i pravilima šahovske igre  a imaće priliku i da crtaju, usvajaju nova znanja i vještine, na radionicama koje će biti održane u utorak i četvrtak.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 19. septembra u 19 sati počinje radionica pod nazivom Otkrijmo svijet šaha, koju realizujemo u saradnji sa šahovskim klubom Remi. Kroz teorijsku i praktičnu nastavu djeca će imati priliku da se na zanimljiv i poučan način upoznaju sa osnovnim tajnama u šahu, pravilima šahovske igre, ulogom kralja kao dominantne figure kao i sa vrijednostima ostalih figura, čija moć je često zavisna od konkretne situacije. Cilj radionice jeste da djeca ovladaju osnovnim znanjima i principima i da razviju radne sposobnosti kao što su istrajnost, urednost, radoznalost, strpljenje, kreativnost i logičko razmišljanje. Radionicu vodi majstor u šahu i instruktor za rad sa djecom Sreten Đukanović, a namijenjena je uzrastu od 6 do 14 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 21. septembra u 19 sati organizujemo još jednu Likovnu radionicu, koja je namijenjena djeci predškolskog I osnovnoškolskog uzrasta. Na ovim radionicama djeca se detaljno upoznaju sa tehnikama crtanja, slikanja, oblikovanja. Na taj način usvajaju nova znanja i vještine i razvijaju svoju kreativnost. Tema ove radionice jeste Moj ljubimac. Djeca će imati priliku da se izraze crtanjem koristeći  flomastere i drvene bojice. Radionicu vodi diplomirani grafičar Nataša Drešić. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 3 do 10 godina, a broj mjesta je ograničen na 20.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply