Za trojke Dragovića od države šest hiljada eura

Vlada će pokloniti trojkama Aleksandra i Sandre Dragović po 2.000 eura, odlučila je na današnoj sjednici.

Sandra i Aleksandar su nedavno dobili trojke  – Sofiju, Stefana i Nikšu.

Sofija, Stefan i Nikša rođeni su za nepunih 10 minuta, mjesec prije termina, zbog čega su trenutno u inkubatoru na neonatologiji Kliničkog centra Crne Gore.

Dragovići su postali petočlana porodica, koja živi u iznajmljenom stanu.

“Svaki roditelj kaže da sam od sebe zavisi. E sad, da li će mu država pomoći i da li će izaći u susret, to je njeno. Mene bi u evropskim državama već svaka institucija zvala. Zato vas i pitam da li biste voljeli da i ovdje postoji ta mogućnost? Pazite, to bi svaki roditelj volio, da mu se pomogne koliko toliko”, kazao je Aleksandar za Televiziju Vijesti.

“Lijepo bih se osjećala možda baš kao građanin Crne Gore. Možda bih bila uvažena samim tim. Ne ja, već oni”, dodaje Sandra.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

    • Igrom slucaja upucena sam. To dijete je i dalje u bolnici, niko se na njega ne okrece, drugo dvoje ko zna u kakvim uslovima zive. Ta romska porodica osim tih trojki ima jos osmoro djece i u njihovom slucaju ne treba im pomoci nego da ima drzave uzela bi im svu djecu i pobrinula se da ih vise ne prave. To dijete sto su ga pacovi izujedali je tako jadno i neuhranjeno da svakog normalnog dusa zaboli kad ga vidi. I on zasluzuje da zivi kao sto zasluzuje i pomoc drzave ali za ovih osam dana od kad je u bolnici nista se po tom pitanju nije dogodilo. Njegova je jedina sreca sto se tamo brinu o njemu ali kad izadje , nazalost, mislim da nece imati vise srece.

    • Ne kažem da sad država treba da nagrađuje roditelje,da njima pomaže finansijski,već da se okrene djeci i njima da pomogne.Posebno od kako se desio ovaj ujed.
      Ti ljudi da su iole normalni ne bi nikad dozvolili sebi da stvaraju toliko djece živjeći u takvim uslovima.A posebno ne bi ostavljali tolike bebe da ih čuvaju starija braća i sestre,koji su takođe djeca,i koji nemaju toliko koncentracije i znanja da čuvaju tolike bebe.

    • Ivana Jabucanin Ako ste upuceni u sve to, pomognite toj djeci prijavite sve sluzbi za socijalni rad, azurni nisu i ne rade svoj posao kako treba, ali svakako ako budete uporni urodice plodom prijava, cak bi ste trebali sigurnu kucu ukljuciti, djecija prava i ove koji je bave romima, greota je da to tako ostane i da ta jadna djeca tako zive, ili ne daj boze ne zive… ko zna sta im se sve moze desiti😔😔😔😔

    • Napravljeno je njima itekako,evo im zgrade napravise.Svi dobijaju stan,brine se drzava o njima vise nego o nama.Kada su nama napravili i dzabe dali stan nikad.Treba im zabraniti da radjaju djecu jer nas zatrpase koliko ih ima.A o njihovoj djeci da ne prucam kako su nevaspitana.Trebali su i ovoj porodici dati stan kad mogu romima.

  1. I treba da im se dodjeli
    A sto meni nista ne dodjeliste,rodila sam blizance pa trojke,svi prirodno zaceti.Mozda nacionalnu penziju da mi dodjelite jer sam u radnom odnosu.Srecno bilo Dragovicima,ali malo ravnopravnosti ne bi skodilo.

  2. Lijepa svotica za pocetak , i dobro ce im doci 👏🏻I ja cuh za romskog djecaka od 5 mjeseci kojeg je ugrizao pacov, da je jedan od trojki . Za te trojke do juce ne cusmo . Dobise li 6000e, zatrazismo li stan za njih, neki mali, jednosobni?? Mozda jesmo, samo pitam …

  3. Neka je srećno Dragovićima, i to što su dobili pomoć je lijepa vijest. Ali ovom narodu nikad ništa ne valja. 6000e je lijep iznos, ali ipak svi komentarišu nezadovoljni “što nisu jedan stančić dali!?” Da su dali stančić bilo bi “kako samo jednosoban!? Đe će s troje u jednosoban, minimum dvosoban treba! I da se opremi” i tako redom…

  4. Dovoljno sta nek se tata snalazi nek zaradjuje ka i ostali za svoju djecu ima dosta porodica sto tesko zive a sa mnogo vise djece treba pomoc svima i mnogi parovi koji nemaju djecu sve bi dali da imaju barem jedno

Leave a Reply