Dodatne udžbenike za tri razreda djeca će besplatno dobiti u školama

Zavod za udžbenike ovih dana distribuira školama u Crnoj Gori udžbenike koji će se dodatno koristiti u petom, šestom i sedmom razredu i roditelji ne treba da kupuju dodatne udžbenike u odnosu na ono što su dobili u kompletu, saopšteno je portalu Roditelji iz Minstarstva prosvjete.

Više roditelja obratilo se udruženju Roditelji ovih dana da ukažu da je njihovoj djeci u školama pojašnjeno da treba da zamijene u knjižarama određene udžbenike i kupe nove koje će koristiti, a koji nijesu u kompletima.

U Ministarstvu prosvjete su objasnili da je taj resor odlučio da finansira kupovinu dodatnih udžbenika koji su privremeno uvedeni u cilju sprovođenja reforme obrazovanja i to prirode namijenjene petom razredu, biologije namijenjene šestom razredu i bilogije namijenjene sedmom razredu, koji će se takođe koristiti u toku godine.

Iz Ministarstva prosvjete podsjećaju da je  Zavoda za udžbenike prije puštanja u prodaju udžbenika svim knjižarama poslao precizno šta pripada određenom kompletu za određeni razred, i knjižare su bile u obavezi da po tom spisku daju precizno utvrđene komplete roditeljima

“Još ranije je najavljeno da će za par predmeta biti potrebna dodatna literature”, dodaju iz Ministarstva.

Za neki predmete će koristiti više udžbenika iz različitih razreda

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Svaka sretna zemlja se trudi rasteretiti djecu ustvari zato i sluze “reforme skolstva”- ne tjerati ribu da se penje uz drvo tj. da daju djeci mogucnost da sama biraju svoj put i slijede svoj san u zavisnosti od toga trebali bi da urade par strucnih strucnih i mozda nekoliko toliko pratecih predmeta da znaju osnove neceg ukoliko to probudi sveru interesovanja sami ce bez pritiska i frustracija naci odgovore na ono sto ih interesuje..
    A samo sto ne grade putnu infrastrukturu nekim djelovima svijeta koji neznaju ni da postojimo na kugli zemaljskoj
    Ova ” reforma” je sve izuzev toga -tuzno je sto i dalje generacije placaju ceh nesposobosti kopetetnih ljudi da im umjesto fotelje i licnih interesa zdravo uspjesno dijete bude na 1 mjestu .

Leave a Reply