Svečani početak škole za podgoričke prvake

Foto: Vijesti

Početak školske godine svečano je obilježen danas u školama širom Podgorice.

Nove generacije prvaka krenule su u osnovnu školu. Uzbuđenje zbog jednog od najznačajnijih dana u njihovim životima, bilo je očigledno na licima prvaka koji će od danas pohađati Osnovnu školu „Maksim Gorki”.

Foto: Vijesti

Mališane je pozdravila direktorica škole Snežana Irić, koja je djeci poželjela uspješno školovanje, ali i prošlogodišnji prvaci. Oni su uz pjesmu, recitacije i ples pozdravili nove osnovce.

U posebno biranoj odjeći za ovaj dan pojavili su se mališani jutros na platou ispred OŠ „Maksim Gorki” i strpljivo čekali prozivku.

„Baš se radujem što ću upoznati nove drugare”, kazao je prvak Petar.

Foto: Vijesti

Uzbuđenje je bilo prisutno i na licima roditelja, koji su se trudili da zabilježe prvi dan škole.

Mališani su nakon prozivke i formiranja sedam odjeljenja, imali svoj prvi čas, a većina roditelja ih je čekala ispred škole.

Foto: Vijesti

Prvi dan školske godine svečano je obilježen i u OŠ „Vladimir Nazor”, a osim predstavnika uprave škole, prvake je pozdravio i gradonačelnik Slavoljub Stijepović.

“Prvi školski dan ostaje trajno upamćen po prvom susretu sa školom, novim prijateljima, sa nastavnicima koji nas uvode u novi svijet, u život. Početak obrazovanja je zahtjevan zadatak i istovremeno to je šansa da saznamo nešto novo, kako o sebi, tako i o drugima, da učimo, da budemo inovativni i da istražujemo, da rješavamo probleme i da sve to kasnije primjenjujemo kroz naše živote. Istovremeno to je prilika da budemo humani, solidarni, da pomažemo jedni drugima. To je misija koju treba zajedno i nastavnici i učenici i roditelji da realizujemo u obrazovnom procesu”, poručio je Stijepović na svečanosti.

Foto: Vijesti

Svi podgorički prvaci su dobili besplatne udžbenike, dok je za djecu iz socijalno ugroženih porodica obezbijeđen novac za nabavku školskog pribora.

„Glavni grad se i ove godine, zajedno sa svojim partnerima, prije svega roditeljima, Vladom Crne Gore i Ministarstvom prosvjete, potrudio da olakša izazove koje donose prvi septembarski dani za sve roditelje Podgorice“, kazao je Stijepović.

Glavni grad je za nabavku udženika tokom tri godine izdvojio 350.000 eura, a do sada ih je dobilo više od 7,5 hiljada prvaka.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply