Podgorički vrtići biće prebukirani, opet se čekaju alternativna rješenja i gradnja novih

U pogoričkim vrtićima je počela nova vaspitna godina, a jedinice će i ove godine biti krcate pa će se u grupama, umjesto zakonom maksimalnih 25 mališana,  nerijetko naći i duplo više djece. U Ministarstvu prosvjete kažu da intenzivno rade na pronalaženju novih poslovnih prostora za smještaj djece, a izgradnju novih vrtića najavljuju za narednu godinu.

Iz Ministarstva svake godine, u septembru, najavljuju rješenje za problem prebukiranosti i zakup novih prostorija kao igradnju vrtića.

Od septembra nove prostorije za djecu u podgoričkim vrtićima

Prebukirani vrtići i škole širom Crne Gore

Nova školska 2017/2018 godina počela je u javnim predškolskim ustanovama u Podgorici, ali djece nije bilo puno jer je bio petak.

“Već sledeće nedelje broj će se sigurno popuniti,” kaže Lidija Popović iz JPU “Ljubica Popović” za Vijesti.

“Po normativima ministarstva grupe trebalo bi da su po 25, tridesetoro djece, ali su grupe itekako punije nego što bi trebalo. Ali vaspitač je navikao, tako da vrlo uspješno radimo i sa tim brojem djece,” ističe Popović.

Koliko djece je ove godine upisano u vrtić, u Ministarstvu prosvjete još ne znaju, a znaće do 15. septembra. Kažu da nalaze alternativna rješenja za smještaj djece, dok se čeka izgradnja novih vrtića.

“Vrtić u Zagoriču je već otvoren, dok se vrtić na Starom aerodromu gradi i njegov završetak očekujemo naredne godine. Naredne godine očekujemo i početak izgradnje velikog dijela preostalih vrtića,” kaže Milica Lekić, PR Ministarstva prosvjete.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

    • I DOK JE MIJOVIC BILA DIREKTOR JEDNA MED.SESTRA JE RADILA SAMA SA 40 DJECE ILI VASPITAC ,SAD SE NESTO KAO BUNE NA NOVOG DIREKTORA A I DOK JE ONA BILA JOS JE CRNJE I GORE BILO.TAKO DA JE NAJBOLJE DA CUTE I MIJOVICI I SVI OSTALI.NADAM SE DA CE NOVI DIREKTOR MALO BOLJI BITI

Leave a Reply