OŠ Lovćenski partizanski odred na Cetinju bez sale i u lošem stanju

Dvorište puno rupa, fasada koja otpada i nedostatak fiskulturne sale, problemi su djece koja idu u Osnovnu školu Lovćenski partizanski odred da Cetinju, koja je stara svega 12 godina.

“Svedoci smo jednog da kažem tihog arhirektonskog odumiranja škole”, kaže roditelj Ivan Marković.

Roditelj Tomaš Mirković smatra da svi koji su nadležni treba da nađu svoju odgovornost.

“Škola koja je stara 12 godina, doživjela je takva oštećenja, dvorište je u haosu, slučaj koji siguran sa da u Crnoj Gori ne postoji da škola stara 12 godina, urađena bez fiskulturne sale”, kazao je roditelj Slavko Janković.

Iz škole odgovaraju da je dvorište trebalo da bude sanirano tokom ljeta, ali nije zbog Zakona o javnim nabavkama.

“Ti radovi su iz objektivnih razloga pomjereni, znači ne potpuno odloženi nego pomjereni, završena je tenderska procedura, sada se ide u nabavku materijala, tako da očekujemo da će već početnih dana septembra biti sanirano dvorište”, kazala je za TV Vijesti Sandra Sjekloća, direktorka škole.

Kada je riječ o fasadi, Ministarstvo prosvjete planira da školu kandiduje za projekat energetske efikasnosti, a sala za fizičko je na čekanju.

“Ukoliko škola ne buide kandidovana za taj projekat, imamo dogovor sa Ministarstvom prosvjete da će sve uraditi kako bi taj problem bio otklonjen REZ Što se tiče fiskulturne sale, ostaje ona priča od prošli put, obećanje ministra da će sala biti kandidovana za kapitalni budžet za 2018., godinu, pa bi ovo bio apel svim nekim strukturama koji mogu uticati na to da smatram da sala u prijestonici, u Cetinju je neophodna, za psihofizički razvoj djece, jer ovdje ima više od 600 učenika”, dodaje Sjekloća.

Sve to bi moglo da košta od 800 do 900 hiljada eura. Roditelji kažu da imaju samo riječi hvale za nastavni kadar i rezultate škole. Krive sebe što su ćutali.

“Ja bih na odgovornost prije svega pozvao nas roditelje, koji godinama žmurimo pred ovim problemom, koji godinama dolazmi ovdje, a nikako da uradimo nešto što bi poboljšalo situaciju”, smatra Marković.

“Smatramo da je prijestonica trebalo puno veći pritisak da napravi na Ministarstvo prosvjete, jer ovo su cetinjska đeca”, dodaje Janković.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply