Budvanski vrtić ostao uskraćen za prostor u TQ centru Plaza

Zbog nedostatka kvoruma, 11. sjednica na kojoj se jedna od tačaka dnevnog reda odnosila na davanje ovlašćenja Skupštine opštine predsjedniku opštine da zaključi ugovor o ustupanju prostorija u vlasništvu Opštine Budva na korišćenje dječjem vrtiću JPU „Ljubica V. Jovanović Maše”, u srijed nije održana.

Direktorica vrtića, Vera Šaranović izrazila je žaljenje zato što nije došlo do izglasavanja ove važne odluke.

“Predviđenih 300 kvadrata je jedan značajan prostor, koji bi usrećio 120 djece. Mi smo već pripremili cijeli plan i program kao i didaktički materijal kako bi smo taj prostor osmislili i na najbolji način iskoristili”, kazala je Šaranović, dodajući, da vjeruje, da će predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović naći najbolje i najadekvatnije riješenje da djeca ipak dobiju taj prostor.

Ta ustanova j ove godine upisala 1161 dijete.

Opština Budva planirala je da ustupi javnoj predškolskoj ustanovi “Ljubica Jovanović – Maše” dio prostorija dobijenih na ime odštetu u kompleksu TQ Plaza koje bi potom bile adaptirane za boravak djece.

Predsjednik opštine Dragan Krapović kaže da je sa upravom budvanskog vrtića praktično već sve dogovoreno.

Šaranović je tražila od predsjednika Opštine da iznađe neko rješenje za sljedeću školsku godinu za smještaja djece, jer je centralni vrtić prebikiran. Riječ je o 1.150 mališana koji bi trebalo da pohađaju vrtić, koji može da primi samo 300.

Izvor: TV Budva

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply