Kavarić pozvao roditelje da vakcinišu djecu da ne bi bilo kasno

Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić upozorio je na alarmantno mali broj djece koja su redovno vakcinisana MMR vakcinom odloženo i pozvao roditelje da ne vjeruju neprovjerenim infomacijama i da odreaguju na vrijeme kako njihovo dijete ne bi bilo ugroženo.

“Ko su ti roditelji, pričam kao roditelj koji je vakcinisao svoju djecu. Pitam roditelje nevakcinisane djece. Ko su ti roditelji, neka se pogledaju između sebe, čije će dijete dobiti komplikaciju i čije će dijete imati smrtni ishod nakon toga što nisu primili tu vakcinu…Ko će da ćuti, a ko će da priča kad se budemo gledali sa tim roditeljima, ko će biti kriv i koga ćete optužiti tada?”, pitao je Kavarić gostujući u Bojama jutra Tv Vijesti.

On je poručio da roditelji ne bi smjeli da se oslanjaju na neprovjerene informacije koje se šire društvenim mrežama i nepouzdanim sajtovima, i na savjete polu-stručnjaka, nadriljekara, proroka i ražalovanih ljekara koji su izbačeni iz komora.

Kavarić upozorava da se može govoriti o mogućnosti nastanka epidemije tri oboljenja (morbili ili male boginje, zauške i rubeola). On je podsjetio na epidemije koje su se dešavale u Rumuniji, BiH, ali i u Australiji.

“Što su ljudi i djeca odraslija, dobijaju teži oblik zaušaka, teži oblik morbila”, objasnio je Kavarić. On je kazao da su posljedice epidemije ozbiljne, da vode do smrtnih slučajeva, invaliditeta i ozbiljnih komplikacija.

On je pozvao NVO sektor, političare i sportiste da podrže javno vakcinaciju djece.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Kavaricu OSTAVKU,Roditelji ajmo u strajk. Previse su se osilili nad nama i nasom maloljetnom djecom.Apelujemo da se ukljuce NVO za zastitu djecijih i ljudskih prava,prava pacijenata,itd. Ako treba i u Strazbur pisati i obavijestiti o ovome one s’ vrha,sta rade ovde u Zdravstvu Cg i kako se ophode prema roditeljima i najmladjim pacijentima.Dosta nam ih je vise i njihovim javnih prijetnji i sirenja straha i pritisaka na nas roditelje i nasu djecu. Dosta!!!

Leave a Reply