Školski pribor za 260 dijece

U toku humanitarne akcije Podijelimo, jer zajedno možemo više, prikupljen je i doniran školski pribor za 260 dijece iz preko 200 porodica koje su socijalno ugrožene iz više opština Crne Gore.

Završni dan akcije koju je udruženje Roditelji organizovalo šestu godinu, održan je u subotu, 26. avgusta, u podgoričkom šoping molu Delta City. Članovi udruženja Roditelji su u toku cijelog dana selektovali i pakovali donacije kako bi sve porodice, u odnosu na prioritete, dobile svoje pakete, a u tome su im, kao i u toku cijele akcije, pomagali članovi Volonterskog kluba podgoričke gimnazije “Slobodan Škerović”.

“Ovo je naš rekord, odnosno akcija u toku koje smo uspjeli da spremimo donacije za najveći broj djece. Vjerujemo da će broj djece biti dodatno povećan, jer u toku jučerašnjeg dana prijavljeno dosta novih porodica koje su dolazile u Deltu, a nadamo se da će biti i još donacija, kako to obično i bude svake godine, iako se akcija završi”, kazala je Biljana Popović, koordinatorka Grupe za socijalnu podršku udruženja Roditelji.

Akcija je počela u avgustu, u toku kojeg su kompanije i pojedinci donirali nove komplete udžbenika, korištene i očuvane knjige, školske torbe, kao i novac od kojeg je kupljena velika količina školskog pribora.

Akciju su podržali Institut Konfučije, Next auto, Radio difuzni centar, Alter Modus, Čikom, Pan graf, Tagor, Monteput d.o.o, Montenomaks, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Micromedia, Metropolis Media, Nova knjiga, kao i pojedinci koji su pomogli novčano kao i donacijama koje su donosili u udruženje ili ih ostavljali u donatorsku korpu koja se sedam dana nalazila na štandu Gradske knjižare u šoping molu Delta City.

Prikupljene donacije su podijeljene djeci koja su uključena u program podrške u učenju koji Udruženje realizuje u Razvojnom centru, kao i djeci iz jednoroditeljskih i socijalno ugroženih porodica koje se nalaze na evidenciji udruženja Roditelji.

Udruženje Roditelji sedmi put organizuje ovu humanitarnu akciju, a tokom prethodnih šest akcija građani, kompanije i organizacije donirali su izuzetno veliku količinu korištene i očuvane garderobe, obuće i opreme i pribora za školu, ali i novih kompleta udžbenika i na taj način značajno pomogli porodicama kojima je ovakva vrsta pomoći najpotrebnija.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply