Sjutra završni dan akcije Podijelimo, jer zajedno možemo više


Završni događaj humanitarne akcije Podijelimo, jer zajedno možemo više, koju udruženje Roditelji organizuje šestu godinu zaredom, biće održan u subotu, 26. avgusta u podgoričkom šoping molu Delta City.

Pult za prikupljanje donacija će se nalaziti u centralnom atrijumu Delte, a za njim će dežurati članovi Udruženja i članovi Volonterskog kluba podgoričke gimnazije “Slobodan Škerović” koji su i ove godine značajna podrška Udruženju. Članovi udruženja Roditelji i volonteri u toku cijelog dana selektovaće i pakovati donacije kako bi do kraja dana sve porodice, u odnosu na prioritete, dobile svoje pakete.

Građani i kompanija koji žele da se uključe u akciju u terminu od 10 do 21 sat mogu donirati školski pribor, udžbenke, školske torbe i opremu. Prikupljene donacije biće podijeljene djeci koja su uključena u program podrške u učenju koji Udruženje realizuje u Razvojnom centru, kao i djeci iz jednoroditeljskih i socijalno ugroženih porodica koje se nalaze na evidenciji udruženja Roditelji.


“Veliki je broj djece na našoj evidenciji i on svakodnevno raste. Potrudićemo se da pomognemo svakom djetetu sa spiska, i vjerujemo da će nam sjutra veliki broj građana pomoći u tome, kao i do sada. Već se uključilo I nekoliko kompanija i institucija  od čijih smo donacija kupovali sve što je prilikom evidentiranja prepoznato kao neophodno”, kazala je Biljana Popović, koordinatorka Grupe za socijalnu podršku.

Do sada su prikupljene donacije za 97 djece koja su opremljena školskim priborom i opremom,  a dio njih i knjigama. Još 147 djece čeka na donacije, dok je tokom akcije prijavljeno 45 djece iz porodica koje do sada nijesu bile na evidenciji Grupe za socijalnu podršku udruženja Roditelji.

Do sada su akciju podržali Institut Konfučije, Next auto, Radio difuzni centar, Alter Modus, Čikom, Pan graf, Tagor, Monteput d.o.o, Montenomaks, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Nova knjiga, Micromedia, Metropolis Media kao i pojedinci koji su pomogli novčano kao i donacijama koje su donosili u udruženje ili ih ostavljali u donatorsku korpu koja se tokom sedmice nalazila na štandu Gradske knjižare u šoping molu Delta City.

Udruženje Roditelji sedmi put organizuje ovu humanitarnu akciju, a tokom prethodnih šest akcija građani, kompanije i organizacije donirali su izuzetno veliku količinu korištene i očuvane garderobe, obuće i opreme i pribora za školu, ali i novih kompleta udžbenika i na taj način značajno pomogli porodicama kojima je ovakva vrsta pomoći najpotrebnija.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply