Naredna sedmica posvećena muzici, pažnji i kreativnosti

Radionice koje se naredne sedmice održavaju u Razvojnom centru udruženja Roditelji biće posvećene muzici, kreativnost i samopouzdanju djece.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.


U utorak, 29. avgusta od 19 sati počinje još jedan ovi ciklus radionica pod nazivom U malom carstvu muzike, koja je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 9 godina.  Djeca će imati priliku da saznaju o osnovnim pojmovima dva muzička instrumenta – gitare i flaute. Biće riječi i o nastanku muzike, pretečama gitare i flaute kao i o načinu dobijanja tona. Posebno interesatno će biti to što će uz instrukcije svirati na ovim muzičkim instrumentima. Radionicu vode profesorica gitare Mila Popović i profesorica flaute Dijana Orlandić iz Muzičke škole “Vasa Pavić”.  Broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 31. avgusta od 19 sati, nakon dva mjeseca pauze, nastavljamo sa radionicama Suan Pan mentalna aritmetika koje organizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa. Mentalna aritmetika je razvojni program koji se sastoji od aritmetičkih kalkulacija gdje se koristi samo ljudski mozak, bez pomoći kalkulatora, kompjutera, papira ili olovke. Metodika rada prilagođena je uzrastu djeteta, a prate je razne kreativne igre i druge stimulativne aktivnosti u cilju bolje socijalizacije, podizanje samopuzdanja učenika i prijatnijeg doživljaja u procesu učenja. Radionica je namijenjena uzrastu od 7 do 14 godina koju vodi Mila Marković, a broj mjesta je ograničen na 10.

Leave a Reply