Djeca i vaspitači zajedno uljepšavaju vrtić

U vaspitnoj jedinici Poletarac na Zabjelu u Podgorici počeli su radovi krečenja i adaptacije učionica, pred početak nove školske godine, a pored majstora učestvuju i djeca i njihove vaspitačice.

Kako su objasnili iz JPU “Đina Vrbica”, na taj način će djeca na vrijeme i pravilno usvojiti radne navike, učeći po modelu.

“Usvajanje radnih navika već od najranijeg djetinjstva je priprema djeteta za proces školovanja i život uopšte. Najvažnije u procesu usvajanja dobrih navika je osjećaj dobrovoljnosti, a po dječijim osmjesima i više smo nego sigurni da su uživali dok su uređivali svoj prostor”, kažu u JPU “Đina Vrbica”.

Direktor Vuk Stanišić je najavio da će se ovim principom voditi i u narednim aktivnostima.

“Ovakve i slične akcije su samo početak našeg zajedničkog rada na sticanju pravilnih navika djece koja prije svega uče primjerom: od svojih vaspitača i ljudi iz okruženja. Dakle pored standardizovanog rada sa djecom učićemo ih komunikaciji, prevazilaženju nesporazuma, zajedničkom radu, i važnosti aktivnosti na otvorenom”, kazao je on.

Prema njegovim riječima, iako možda ne izgleda tako, ovakav pristup djeci prava “mala revolucija” jer ona nepojmljivo utiče na razdvoj zdrave ličnosti, a sačuvati zdravlje duha djeteta treba da bude prioritet nad prioritetima svake predškolske ustanove.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply