Naredne sedmice vanredni upis u cetinjske vrtiće

Vanredni upis djece u jaslice i vrtić cetinjske javne predškolske ustanove „Zagorka Ivanović“ počeće u ponedjeljak 28. avgusta i trajaće do petka, 1. septembra, najavila je direktorica Senka Vuksanović.

Roditelji koji nijesu upisali djecu u vrtić u maju, kada je prvobitno raspisan konkurs, mogu to učiniti u posljednjoj nedjelji avgusta, a to se odnosi i na roditelje koji nijesu potpisali obavezan ugovor sa ustanovom nakon prvog kruga upisa, kazala je ona za Radio Cetinje.

“Roditelji koji su u maju upisali djecu u vrtić, bili su u obavezi da pet dana nakon prvog upisnog roka potpišu ugovor sa vrtićem. Ukoliko ni tokom naredne sedmice to ne urade, smatraćemo da im vrtić nije potreban i neće biti na spisku upisane djece”, pojasnila je Vuksanović.

JPU “Zagorka Ivanović” je tokom prvog upisnog roka upisala više od 400 mališana.

Vuksanović podsjeća i da su pred sam početak školske godine, roditelji dužni da odvedu dijete kod izbranog pedijatra, kako bi dobili medicinsku dokumentaciju potrebnu za boravak u vrtiću.

Kao i svake godine, potrebno je da djeca urade laboratorijske analize i donesu potvrdu da su sposobna za boravak u kolektivu. Takođe, moram podsjetiti roditelje koji nijesu izmirili obaveze prema vrtiću zaključno sa julom i avgustom, da to urade prije početka školske godine. Imamo više od dvije hiljade eura duga kod roditelja, tako da bez izvršenih uplata dijete neće biti upisano u vrtić”, naglasila je Vuksanović.

Ova javna predškolska ustanova kao i sve ostale u zemlji, od septembra uvode kao obavezno učenje engleskog jezika, što je dio reforme koja je počela da se sprovodi.
“Odlukom Ministarstva prosvjete, svi mališani uzrasta od tri godine do polaska u školu, od ove školske godine će učiti engleski jezik. Mi smo nekada imali profesora engleskog jezika, ali je odlukom Ministarstva to radno mjesto ukinuto, da bi od ove godine sistematizacijom ponovo bilo uvedeno kao obavezno”, dodala je Vuksanović.

Izvor: Cetinjski list

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply