Sistematske za djecu sportiste koji nijesu iz Podgorice klubovi organizuju i plaćaju prevoz

Sportski klubovi čije sjedište nije u Podgorici, organizovaće i pokriti troškove prevoza za djecu sportiste koja će dolaziti po prethodno utvrđenom rasporedu na sistematske preglede u Institut za bolesti djece, koji je sa Ministarstvom sporta sklopio Sporazum o saradnji u oblasti zdravstvene zaštite sportista.

Nedavno potpisanim sporazumom sa Kliničkim centrom je definisano da sistemski pregledi u njegovoj jedinici – Institutu za bolesti djece budu besplatni.

Udruženje Roditelji je nakon obraćanja roditelja zatražilo od Ministarstva sporta pojašnjenje da li će i na koji način biti obuhvaćena djeca iz ostalih opština, odnosno da li će i za njih pregledi biti besplatni s obzirom na to da nijesu u istom gradu u kojem je Institut za bolesti djece.

„Zbog ograničenih kapaciteta Kliničkog centra, a zbog velikog broja djece kojoj je potreban sistematski pregled, dogovoreno je da nacionalni sportski savezi za početak odrede po 40 sportista uzrasta do 15 godina, koji pod najvećim takmičarskim opterećenjem prvi urade sistematske preglede, koji će početi u septembru“, kazali su iz Ministarstva sporta.

Dalja dinamika i način realizacije sistematskih pregleda biće određivan u skladu sa podacima koje će Ministartsvu sporta dostavljati nacionalni savezi.

Iz Ministarstva je najavljeno i da će zdravstvena zaštita, kao priroritetna oblast, biti institucionalno definisana kroz određeni model u novom Zakonu o sportu.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Jesam li dobro shvatila: Sporazum stupa na snagu od septembra?! Interesantno… jer, mom sinu vec pocinje liga i naredjeno im je do naredne srijede tj. do 30. da moraju zavrsiti pregled. Koji, usput receno, kosta 20€, pod uslovom da laboratorijske nalaze uradimo preko Doma zdravlja. I sada mi nije jasno sta je tu, kome i za koga, omoguceno da bude besplatno ?! ?!

Leave a Reply