Očišćen vrtić Vrela ribnička i spreman za rad

Zaposleni u javnoj predškolskoj ustanovi “Đina Vrbica” u Podgorici očistili su u subotu vrtić Vrela ribnička koji se već neko vrijeme nalazio u katastrofalnom stanju, kako bi ova jedinica bila spremna za mališane na vrijeme.

Kako su saopštili, tokom ljetnjih mjeseci pitanje otpada na ovoj lokaciji je ponovo postalo posebno aktuelno, pa će uprava vrtića to rješavati u intenzivnoj saradnji sa gradskim preduzećem Čistoća.

Otpad koji se do skoro nalazio lokaciji uklonjen je velikim dijelom u petak, u saradnji sa nadležnim gradskim službama, dok je u subotu organizovano sređivanje samog dvorišta i unutrašnjosti vrtića.

Kako bi se ne samo pitanje otpada već i učestalnih krađa sveo na minimum, planirano je i da od septembra u ovoj jedinici bude angažovan čuvar.

“Bezbjednost djece i uslovi u kojima oni borave su pitanja sa kojima nema kompromisa i to su naši prioriteti. Ova lokacija biće predmet naše posebne pažnje. Zadovoljan sam što su se naši zaposleni odazvali pozivu da učestvuju u uređenju dvorišta i pripremi jedinice za rad i to u svoje slobodno vrijeme. Time ne samo da se solidarišemo, već pokazujemo timski duh, a to je prvi i osnovni preduslov kvalitetnog rada svake ustanove” rekao je direktor Vuk Stanišić.

Prostor ove jedinice je klimatizovan, inventar će biti dopunjen nakon nedavlje pljačke, prozori su dijelom zaštićeni rešetkama, a narednih sedmica se očekuje opravka ostatka inventara.

“Kada su u pitanju dvorišta vaspitnih jedinica, najveći dio bi trebalo da bude opremljen rekvizitima prilagođenim dječjem uzrastu. Kako će fizička aktivnost da bude vrlo važan dio naših aktivnosti, to ćemo se u periodu pred nama ovim pitanjem, sa roditeljima i svim zainteresovanim subjektima, ozbiljno baviti”, najavio je Stanišić.

Izvor: CDM

Comments

Leave a Reply