U Budvi upisano skoro tri puta više djece u odnosu na kapacitete

U javnu predškolsku ustanovu “Ljubica V. Jovanović Maše” upisano je 1161 dijete za predstojeću školsksu godinu, odnosno skoro tri puta više nego što je predviđeno kapacitetima.

“U centralni vrtić smo upisali 580 djece, iako je njegov kapacitet svega 146 djece. Slična situacija je i sa novim vrtićem koji je kapaciteta 120 djece, a upisano je 4o1 dijete, kao i sa objektom u Svetom Stefanu čiji je kapacitet 63, a upisano je 111 djece. Jedino je u Petrovcu nešto relaksiranija situacija i upisano 69 djece, aiako je kapacitet tog objekta veći”, kazala je direktorica ustanove Vera Šaranović za Radio Budvu.

Upisana su sva djeca čiji su roditelji priložili dokumanta.

JPU Ljubica “V. Jovanović Maše” je zbog problema sa prebukiranoću zatražila od opštine da im pomogne da obezbijede dodatni prostor, nakon čega je odlučeno da im se dodijeli oko 300 kvadrata prostora u TQ centru.

Školska godina i za vrtićane će početi 4. septembra, a svi roditelji, ukoliko to već nijesu uradili, moraju tada dostaviti ljekarsko uvjerenje za dijete.

“Nijedno dijete neće moći da boravi u našim objektima bez ljekarskog uvjerenja. Jednostavno, zakon to propisuje i mi moramo poštovati”, naglasila je Šaranović.

Izvor: RTV BUdva

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply