Poziv roditeljma da prijave djecu za nastavu na engleskom

Roditelji budućih prvaka Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Berana pozvali su roditelje iz te opštine da upišu djecu u odjeljenje u kojem će se dio nastave izvoditi na engleskom jeziku, kao pilot projekat koji se od naredne školske godine sporovodi u pet osnovnih škola, u četiri opštine u Crnoj Gori.

Pilot projekat podrazumijeva da se dio nastave, iz svih predmeta osim crnogorskog jezika, u jednom odjeljenju prvaka navedene škole, izvodi na engleskom jeziku.

Roditelji budućih prvaka beranske osnovne škole koji žele da budu u tom odjeljenju su se okupili i odlučili da promovišu program kako bi sakupili dovoljan broj učenika koji im nedostaje za realizaciju pilot projekta.

“Roditelji koji su zainteresovani mogu nas kontaktirati putem broja telefona 67 86 77 77 kako bi dobili sve informacije”, poručuju roditelji budućih prvaka.

Nastava na engleskom jeziku planirano je da bude realizovana i u osnovnim školama „Luka Simonović“ i „Olga Golović“ iz Nikšića, „Maksim Gorki“ iz Podgorice i „Mirko Srzentić“ iz Petrovca.

Tim projektom se, kako su pojasnili iz Ministarstva, želi omogućiti učenicima sticanje funkcionalnog znanja engleskog jezika.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Engleski se ima kad nauciti kad ima volje..
    Meni je tuzno sto vecina stanovnistva cak i struka ne zna da se sluzi nasim maternjim jezikom…
    Engleski jezik volim i tecno ga govorim ali sam protiv nastave na engleskom-kao da smo engleska kolonija…
    Ili je ovo dobro staro pomodarstvo,da Fema ne okasni…

Leave a Reply