Od narednog ponedjeljka akcija razmjene i prodaje udžbenika u Podgorici

Akcija razmjene i prodaje udžbenika Pokloni, prodaj, kupi korišćeni udžbenik počeće od narednog ponedjeljka u tržnom centru Delta City Podgorica i trajati do 4. septembra, kada počinje nova školska godina.

Građani će svakog dana od 18 do 22 sata imati priliku da potraže knjigu ili korišćeni komplet udžbenika koji im je potreban. Akciju organizuje opštinski odbor Sindikata prosvjete Podgorica i TC Delta City.

“Ove godine manifestacija počinje 21. avgusta i traje do početka školske godine, u Delti, kao i ranijih godina, jer se to pokazalo kao najadekvatniji prostor. Delta City je najavio da će dati određenu donaciju za djecu iz ruralnih područja Podgorice kao i prošle godine”, kazao je Savović u razgovoru za Dnevne novine.

Prema njegovim riječima, građani očekuju akciju jer je postalala tradiocionalna ali ukazuje na probleme koje će izazvati reforma obrazovnih zakona, a zbog promjena u sadržaju gradiva.

“Teško da se može sada naći sagovornik za da bi se saznalo šta je planirano sa određenim predmetima, kao što je hemija, istorija ili geografija, jer je došlo ili do smanjenja norme ili izmjene određenih nastavnih sadržaja”, istakao je Savović.

Na pitanje da li odbor na čijem je čelu ima komunikaciju sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva po tom pitanju, kaže da nemaju. Očekuju da će detalje saznati od 22. avgusta za kada je Zavod najavio savjetovanje za osnovne škole, po regijama, a u vezi sa detaljima refome i promjenama koje će uslijediti.

Dodaje da kao prosvjetni radnik, ali i kao predsjednik opštinskog odbora smatra da nije dobra praksa da se samo sa jednim savjetovanjem dočeka nova školska godina s obzirom na obim izmjena koje će uslijediti.

“Dalje, javlja se još pitanja kao što su nastavni planovi, “i što je vrlo važno za naše učenike kojima smo mi u službi, kako se prilagoditi novim nastavnim sadržajima” , kaže Savović.

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply