Djeca u Šavniku vježbala i učila na NTC radionici

Djeca koja su u subotu prisustvovala NTC radionici održanoj na novootvorenom javnom igralištu u Šavniku vježbala su kognitivne i motoričke sposobnosti prolazeći poligone za igru i učenje, igrajući se skrivenih riječi u rečenici uz lastiš i odgovarajući na zagonetna pitanja i zagonetke.

Radionicu su realizovale privatne predškolske ustanove Vini Pu iz Budve i Pinokio Artić iz Podgorice u saradnji sa udruženjem Roditelji, koje je prije oko 15 dana otvorilo prvo javno igralište u Šaniku uz finansijsku podršku Ministarstva sporta od pet hiljada eura.

U radionici i igrama su učestvovavala djeca do 15 godina.

Igralište je dio projekta Vježbalište za velike i male, čiji je cilj unaprijeđenje života mladih ljudi, roditelja i djece u opštini Šavnik, kroz izgradnju vježbališta sa elementima dječjeg igrališta i realizacijom predavanja i radionica za roditelje i djecu.

Udruženje Roditelji od 2013. godine realizuje inicijativu Vratimo djeci igrališta u toku koje uz pomoć opština i donatora postavlja nova ili rekonstruiše postojeća dječja igrališta širom Crne Gore.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply