Sjutra NTC radionica za djecu u Šavniku

Na nedavno otvorenom igralištu u Šavniku, u subotu, 5. avgusta od 18 sati će biti organizovana NTC radionica za djecu do 13 godina i njihove roditelje, u toku koje će mališani razvijati kognitivne i motoričke sposobnosti.

Radionicu će realizovati privatne predškolske ustanove Vini Pu iz Budve i Pinokio Artić iz Podgorice u saradnji sa udruženjem Roditelji, koje je prije oko 15 dana otvorilo prvo javno igralište u Šaniku uz finansijsku podršku Ministarstva sporta od pet hiljada eura.

Ova dva vrtića imaju licencu za sprovođenje NTC programa dr Ranka Rajovića i pisca Uroša Petrovića.

U toku NTC radionice djeca prolaze različite poligone za igru i učenje, igraju Skrivenih riječi u rečenici uz lastiš, i odgovaraju na zagonetna pitanja i zagonetke.

Igralište je dio projekta Vježbalište za velike i male, čiji je cilj unaprijeđenje života mladih ljudi, roditelja i djece u opštini Šavnik, kroz izgradnju vježbališta sa elementima dječjeg igrališta i realizacijom predavanja i radionica za roditelje i djecu.

Udruženje Roditelji od 2013. godine realizuje inicijativu Vratimo djeci igrališta u toku koje uz pomoć opština i donatora postavlja nova ili rekonstruiše postojeća dječja igrališta širom Crne Gore.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply