Naredne sedmice vježbamo motoriku i učimo o fotografijama

U Razvojnom centru Udruženja Roditelji djeca predškolskog uzrasta razvijaće naredne sedmice kreativnost i razvijati maštu, dok će nešto stariji drugari učiti kako da naprave dobre fotografije.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 1. avgusta u 19 sati počinje radionica Male ruke, Velika djela namijenjena djeci predškolskog  uzrasta. Djeca će na ovoj radionici vježbati aktivnosti za pravilnu upotrebu makaza ali i sama kreirati, ukrašavati i razvijati maštu. Cilj radionice je usavršavanje finih motoričkih vještina, vježbanje koordinacije, razvijanje kreativnosti, preciznosti, a sve to uz zabavu i druženje sa vršnjacima. Radioničarke Jovana Lutovac i Tanja Ćirović će pomagati malim drugarima da kroz igru nauče nove vještine prilagođene njihovom uzrastu. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 3 do 5 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 3. avgusta u 19 sati organizujemo jednu posebnu interesantnu edukativnu radionicu Kako napraviti dobru fotografiju!?, koja je namijenjena djeci uzrasta od 8 do 14 godina. Djeca koja budu prisustvovala ovoj radionici  imaće priliku da saznaju šta to čini dobru fotografiju i kako je napraviti. Tema radionice je portret, tako da će najprije naučiti kako da podese parametre na digitalnom aparatu za dobru fotografiju. To su ekspozicija fokus i brzina okidanja, a zatim će imati priliku da i sami  fotografišu.Tokom radionice biće riječi o svjetlosti, pozadini, teksturi koje su značajne za fotografiju. Koliko je važan način na koji stojimo da bi imali dobru fotografiju? Na ova i mnoga druga pitanja djeca će dobiti odgovore od profesionalne fotografkinje Aide Dizdarević.  Na kraj radionice djeca će dobiti mogućnost da se fotografišu profesionalnim aparatom i dobiju profesionalnu fotografiju. Broj mjesta je ograničen na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply