Sjutra otvaranje prvog igrališta u Šavniku, popodne radionica za djecu

Šavnik će sjutra dobiti prvo javno igralište koje je postavilo udruženje Roditelji kroz projekat Vježbalište za velike i male, koji finansira Ministarstvo sporta.

Igralište će biti otvoreno u toku proslave Dana opštine Šavnik, čija je lokalna uprava takođe učestvovala u obezbjeđivanju mobilijara za igralište.

Cilj projekta koji sa pet hiljada eura finansira Ministarstvo sporta, je unaprijeđenje života mladih ljudi, roditelja i djece u opštini Šavnik, kroz izgradnju vježbališta sa elementima dječjeg igrališta i realizacijom predavanja i radionica za roditelje i djecu.

Sjutra će biti održana I prva radionica, od 18 sati, na novom igralištu u centru Šavnika, gdje će se sa djecom družiti Animatori Zabavljatori koji će kroz igru i zabavu ukazati na važnost zdrave ishrane, fizičke aktivnosti i zdravih stilova života za pravilan dječiji razvoj.

“Cilj nam je da mladim roditeljima i djeci osiguramo mogućnost kvalitetnije provedenog slobodnog vremena, povećanje kvaliteta života, promocija zdravih stilova života, kroz bavljenje sportom i zajedničkim aktivnostima djece i njihovih roditelja”, rekla je Dejana Ponoš, koordinatorka inicijative udruženja Roditelji, Vratimo djeci igrališta.

Ova inicijative je nastavljena nedavno i u Ulcinju, gdje je rekonstruisano dječje igralište u saradnji sa opštinom Ulcinj. To igralište udruženje Roditelji je, uz podršku ulcinjske opštine i donator, sagradilo prije dvije i po godine.

 

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply