UO traži od ministra da im obrazloži odluku o izboru direktora

Upravni odbor podgoričke predškolske javne predškolske ustanove “Đina Vrbica” zatražio je od ministra Damira Šehovića da im dostavi obrazloženje da za novog direktora imenuje Vuka Stanišića.

“Kao krovno tijelo ustanove, smatram da imamo pravo na obrazloženje zbog čega i na osnovu kojih referenci  je naš kolega defektolog imenovan za direktora ustanove”, kazala je Vijestima predsjednik UO i predstavnik zaposlenih Mira Grubiša.

Šehović je nedavno imenovao Stanišića  nakon čega je drugi kandidat Milena Mijović podnijela ostavke na mjesto zamjenice direktora.

Roditelji nastavljaju da potpisuju peticiju na papiru, tako i na web platformi. Do sada je, kaže predsjednica Savjeta roditelja i pokretač peticije Nađa Ljiljanić peticiju na internetu potpisalo oko 500 roditelja, a zbrajaju se i potpisi na papiru.

“Očekujemo da će nas ministar pozvati na sastanak. Želimo da nam objasni kakav je čovjek kojeg je imenovao da vodi ustanovu koju pohađaju naša djeca, u kojoj provode pola dana”, kazala je Ljiljanić.

Ona podsjeća da je Stanišić javno saopštio kakva će saradnja sa njim biti.

“Kazao je da će oni koji žele da sarađuju sa njim imati za to otvorena vrata. Međutim, novi direktor zaboravlja da roditelji finansiraju i državni budžet iz kojeg on prima platu, ali i da plaćaju ishranu svoje djece u ustanovi. Dakle, sa nama se mora sarađivati i nama se mora odgovarati”, poručila je Ljiljanić.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply