Naredne sedmice dvije radionice za djecu, jedna za roditelje

Udruženje Roditelji organizovaće naredne sedmice tri besplatne radionice u Razvojnom centru u Podgorici. Jedna radionica je namijenjena roditeljima, koji će imati priliku da sa psihologom razgovaraju o upravljanju stresom, i posebno njegovom uticaju na vaspitanje djece. Mališani će u toku radionica razvijati memoriju, pažnju i koncetraciju,ali i učiti o noćnim pticama.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na  email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 18. jula u 19 sati počinje radionica Učimo kroz igru koja je namijenjena djeci predškolskog uzrasta. Radionica ima za cilj da obezbijedi stimulativno okruženje i igre koje će djeci pomoći u razvoju njihove memorije, pažnje, koncentracije kao i vještina socijalizacije i timskog  rada. Radionicu vodi psihološkinja Milica Kruščić, a teme koje se obrađuju kroz igru biće vizuelna pažnja, pamćenje, serijacija, klasifikacija, fina motorika, socijalizacija. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 3 do 6 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 19 jula u 18 sati i 30 minuta organizujemo radionicu za roditelje pod nazivom Stres, od izazova do prijetnje. Svakodnevno se pred nas postavljaju zahtjevi koji, u velikoj mjeri prevazilaze naše kapacitete, pa je stres uporni pratilac cjeloživotnog funkcionisanja. Tema ove radionice biće spoljašnji i unutrašnji faktori koji proizvode stres, a vrlo često i psihosomatska oboljenja. Mnogi rane znake nezadovoljstva i nelagode tumače kao stanje stresa, a da do njega još nije došlo. Ovo je često izraz naučene bespomoćnosti i nespremnosti da se uloži napor za prevenciju ove pojave. Da li će do stresa doći zavisi od toga kako interpretiramo životne okolnosti, koliko su efikasne individualne strategije u borbi protiv njega. Stoga, cilj ove radionice jeste da se roditelji informišu o najčešćim stresogenim pojavama,fazama i posljedicama koje karakterišu stanje stresa i burn- out sindroma, te identifikuju efikasnost sopstvenih strategija za upravljanje stresom. Radionicu vodi psihološkinja Jelena Mašnić, a  broj mjesta je ograničen na 20.

U četvrtak, 20. jula u 19 sati biće održana radionica pod nazivom Sove Crne Gore koju realizujemo u saradnjisa Centrom za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore.

Djeca će na ovoj radionici imati priliku da saznaju kako žive najmisterioznije noćne ptice. Odgovore na ova i mnoga druga pitanja djeca će dobiti od biološkinje Anastasije Čarapić. Radionica je namijenjena djeci uzrastaod 5 do 12 godina. Broj mjesta je ograničen na 20.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply