Radionice posvećene pažnji, kreativnosti i zdravoj ishrani

Udruženje Roditelji pripremilo je i za jul po tri radionice u toku sedmice, za djecu različitih uzrasta, kako bi imali na raspolaganju besplatne zabavne i korisne sadržaje i u toku raspusta i odmora.

Naredne sedmice će predškolci i školarci kroz igru slova i riječi vježbati čitanje i pisanje, kroz magiju boja učiti o kombinaciji boja i kako se one dobijaju, a zatim saznati kako se prave zdravi zalogaji I kako se zdravo hraniti.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 3. jula u 19 sati počinje radionica Da nam škola bude laka, predviđena za djecu uzrasta od 5 do 7 godina. Tema ove radionice je Slovo po slovo-riječ. Učenje čitanja i pisanja je najznačajniji i najsloženiji zahtjev u prvom ciklusu devetogodišnje osnovne škole. Osnov za lakše savladavanje čitanja i pisanja je da se prethodno kod djece poboljša pažnja, koncentracija i motivacija, razvije grafomotorika, da se unaprijedi aktivno slušanje. U toku radionice biće organizovane igre sa slovima i riječima, grafomotoričke vježbe, a djeca će učestvovati I u akcionoj priči i rješavati zagonetke. Radionicu vodi učiteljica Olivera Leković. Broj mjesta ograničen je na 20.

U utorak, 4. jula u 19 sati uslijediće još jedna Likovna radionica za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. U toku radionice djeca se, uz instrukcije grafičke dizajnerke Ane Knežević, detaljno upoznaju sa tehnikama crtanja, slikanja, oblikovanja, usvajaju nova znanja i vještine i razvijaju svoju kreativnost. Tema ove radionice je Magija boja, a njen cilj je upoznavanje djece sa pojmom osnovnih i sekundarnih boja kao i sa postupkom dobijanja različitih boja i njihovih tonova kroz zanimljive zadatke. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 3 do 10 godina, a broj mjesta je ograničen na 20.

U četvrtak, 6. jula u 19 sati počinje nova radionica za djecu, pod nazivom Zdrava ishrana koju organizujemo u saradnji sa NVO Novi korijeni. Radionica je posvećena razvoju svijesti i unaprijeđenju zdravih stilova života. Djeca će imati priliku da, kroz edukativne i zabavne aktivnosti, uče o važnosti zdrave ishrane, navikama u jelu, ali i da učestvuju u pripremi zdravih domaćih slatkiša, namaza kao i napitaka. Radionicu vode Jelena Filipović i Marija Jojić, a mogućnost prijave imaju djeca uzrasta od 5 do 10 godina. Broj mjesta je ograničen na 20.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply