Popunjena mjesta u ekonomskim i medicinskim školama u PG, NK i BA

lekic
Za upis u srednje stručne škole u prvom roku konkurisalo je 5.132 učenika, a slobodnih mjesta bilo je 6.301. U Ministarstvu prosvjete kažu da je interesovanje đaka premašilo sva očekivanja.

Kako je Pobjedi kazala portparolka Ministarstva prosvjetem, Milica Lekić, u Ekonomskoj i Medicinskoj školi u Podgorici, Medicinskoj školi u Beranama i Ekonomsko-ugostiteljskoj u Nikšiću više nema mjesta.

“Povećano je interesovanje za programe iz oblasti elektrotehnike, ugostiteljstva, saobraćaja, poljoprivrede i građevine. U Ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Nikšiću, Elektrotehničkoj školi u Podgorici i Školi „Sergije Stanić“ u Podgorici popunjena su sva upisna mjesta na IV stepenu”, navela je ona.

Značajno interesovanje vladalo je i za programe iz oblasti saobraćaja i ma-šinstva u Školi „Ivan Uskoković“ u Podgorici i Prvoj srednjoj stručnoj školi u Nikšiću. Od programa u trogodišnjem trajanju najveće je interesovanje za kuvara.

U Nikšiću se na 28 upisnih mjesta prijavilo 46 učenika, a u Srednjoj stručnoj školi u Bijelom Polju za isto toliko mjesta konkurisalo je 49 đaka. U Školi „Sergije Stanić“ bilo je 41 prijava, a mjesta je bilo za njih 28.

U Beranama, u Školi „Vukadin Vukadinović“, na programu kuvar popunjena su sva upisna mjesta, a interesovanja za ovaj program bilo je i u Plavu i Rožajama.

Karakteristično je, kako je rekla Lekić, da je „ove godine za upis u stručne škole interesovanje pokazao veliki broj učenika sa dobrim ili najboljim uspjehom“, što do sada nije bio slučaj.

Izvor: Portal Analitika

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply