Fotografije pokazuju loše uslove u Dječjoj bolnici, od sredine jula novi namještaj

Krevetac zalijepljen selotejpom, pocijepani kauč za roditelje pratioce djece na liječenju, prljav toalet i posteljina, insekti… mogu se vidjeti na fotografijama sa Pedijatrijske klinike u Dječjoj bolnici koje je objavila jedna majka, a nakon čega su se oglasili iz menadžmenta i najavili da će novi namještaj biti dopremeljen tokom jula.

Majka koja je sa djetetom boravila u apartmanu paviljona A, objavila je fotografije na Fejsbuku koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

“Kao majka ne mogu da vjerujem da u Dječjoj bolnici nema nov, već zalijepljen krevetac za bebe, da roditelj mora da spava na pocijepanom kauču, a da je kupatilo prljavo. Riječ je o malim ulaganjima, jer prostor zadovoljava sve potrebe”, kazala je majka za Portal RTCG.

Direktorica Instituta za bolesti djece (IBD) Sonja Milašinović najavila je da će tokom jula biti dopremljen kompletan namjestaj za Pedijatriju A i pedijatriju B, vrijedan 10 hiljada eura, ali je dodala i da je pitanje koliko pacijenti čuvaju inventar.

Ona ističe da se mora naći načina i novca da najmlađi, još kad su bolesni, borave u najboljim uslovima.

“Osobljem i njihovom posvećenošću sam zadovoljna”, kazala je ona.

Uslovi u kojima se liječe najmlađi
Milašinović stiče da je IBD građen 1957. godine, a da je za dvije i po godine, otkad je za ona na mjestu v.d. direktora, većina stvari promijenjena zahvaljujući njenom angažovanju i komunikaciji sa sponzorima.

“Kompletno je promijenjen namještaj na Dječijoj hirurgiji (5.000 eura),  Dječija hirurgija je okrečena, urađeni su murali, nabavljene su nove zavjese, nabavljeno je 15 TV prijemnika za Dječiju hirurgiju, obezbijedjen je besplatan prijem kablovske  televizije, u Operacuionom bloku i na Dječijoj hirurgiji postavljeni su venecijaneri i trakaste zavjese (2.000 eura), formirana je biblioteka za djecu (800 naslova novih knjiga), nabavljen je novi namještaj za Jedinicu intenzivne njege, venecijaneri (2.000 eura, 1.200 eura), nabavljen je novi namještaj i TV prijemnici (2 komada) za  čekaonicu IBD-a”, navodi se u njenom saopštenju.

Milašinović navodi i da je nabavljen novi namještaj za Dnevnu bolnicu IBD-a, zavjese i TV prijemnik, obezbijeđen besplatan  kablovski program.

“Nabavljene su zavjese i garnišle za Odeljenje odojčeta (slijedi njihovo postavljenje). Postavljene su stop sol folije. U narednih 2 mjeseca, biće nabavljeno 11 TV prijemnika za Pedijatriju B sa pratećom kablovskom televizom”, navodi se u saopštenju.

Foto: Facebook
Prema njenim riječima, opremljena je namještajem čekaonica ispred Intenzivne njege. Dopremnjen je i mobilijar za dječiji park ispred  bolnice u vrijednosti 10.000 eura.

“Nabavljeno je 15 grafika za uređenje hola. U toku je nabavka  namještaja za igraonicu  na prostoru između Pedijatrije A i pedijatrije B. Sve gore navedeno nabavljeno je zahvaljujući mom angažovanju i komunikaciji sa sponzorima. Klinički centar je uložio sredstva za krečenje Dječije hirurgije i jednog pedijatrijskog odjeljenja. U toku je nabavka poda za čekaonicu IBD-a, koji će, takođe finansirati  KCCG”, saopštila je Milašinović.

Ona kaže da je pitanje koliko pacijemti čuvaju inventar, pojašnjavajući da su od 7 postavljenih klupa ispred bolnice, 4 supolomljene, zidovi su išarani, natkasne oguljene.

Izvor: RTCG

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Bravo za hrabru majku koja je poslala slike! E to je majka koja i pored sve muke nadje hrabrosti da objavi ovako nesto i ucini puno zabolje sutra! Zamislite kad bi nas bilo vise takvih sta bi sve mogli…

  2. “Spustite dijete,šta ga držite”reče sestra.A đe da ga spustim,legni ti na ovo!A soba ka magacin,svašta u nju,vele renovira se jedan dio pa nemamo đe sa stvarima!I tu su smjestili dijete sa posebnim potrebama od 12 godina koje je povraćalo 4 dana!

  3. druskan

    Ove slike su, zbilja, tužne. Nadam se da će i sam KCCG naći načina da poboljša uslove u Dječjoj bolnici, ali mislim da bi doprinos u vidu donacija mogle dati i privatne kompanije koje posluju u Crnoj Gori i pojedinci koji imaju uslova za to. Prosto, KCCG objelodani spisak stvari koje su im potrebne za adekvatan smještaj djece i roditelja u Dječjoj bolnici, a onda svi mi odreagujemo. Mislim da svako od nas može donirati novu igračku ili novu posteljinu, što je od pojedinaca dovoljno – a svako pravno lice može donirati jedan dušek ili krevetac ili krevet… Znam da u svemu ovome ima mjesta priči o tome kolika su primanja našim političarima, ali, očigledno, ta priča ne rješava ove probleme – zato, pokrenimo se

  4. Kod nas zaista dok se “ne postavi na društvenu mrežu ” nešto ovi sto su odgovorni tel tada i oni primijeti da nešto ne valja😂😂svaka čast za tu majku koja je imala petlju da to postavi i sigurna sam da je prezivjela pakao zbog toga i strah za dalje liječenje njenog djeteta.U OVOJ ZEMLJI SE NAJLAKŠE UDARI NA MAJKE I DJECU

Leave a Reply