Počinje kampanja Podrži talenat – za mlade sportiste

Bild Studio i MAMA International pokreću kampanju Podrži talenat – za mlade sportske talente u okviru koje će kompanije, kroz simbolična ugovorena mjesečna izdvajanja od 20 do 50 EUR, biti formiran fond koji dugoročno može pomoći u podršci mladim sportskim talentima.

Sportska udruženja, kompanije i istaknuti pojedinci će imati mogućnost da odaberu i uz pomoć posebne platforme Podrži talenat promovišu talente koji zaslužuju pažnju i podršku.

“Inicijativa je nastala iz potrebe da se promoviše, podrži i ohrabri izvrsnost mladih sportskih talenata u Crnoj Gori, te da se kompanije podstaknu na društveno odgovorno poslovanje. Kampanja Podrži talenat želi pokrenuti značajne promjene u načinu poslovanja i pokazati da domaće kompanije ulažu u napredak cjelokupne zajednice”, saopštili su danas iz Bild Studija i MAMA Internationala.

Zbog izvrsnih rezultata u sportu, za prvo lice kampanje odabrana je Tea Nikčević, učenica petog razreda OŠ „Maksim Gorki“, koja se pokazala veoma uspješnom u tenisu, džudou i tekvondou. Ostvarila je brojne uspjehe, a među njima treba pomenuti da je tri godine nagrađivana priznanjem Grada Podgorice.

Tea je svestrana i uspješna sportistkinja od svoje četvrte godine, kako u borilačkim vještinama džudo i tekvondo, tako i u tenisu. Tri godine za redom je nagrađivana priznanjem Grada Podgorice za izuzetne rezultate u džudou (državna prvakinja 2013, 2014, 2015). 2015. godine je bila državna prvakinja u tekvondou, a iste godine i državna viceprvakinja u tenisu.

U džudou je do sada osvojila impresivnih 48 medalja (28 zlatnih, sedam srebrnih i 13 bronzanih). Osvajala je brojne prestižne međunarodne turnire kao što su Mimoza (Igalo), Borsa (Mostar), Nipon (Sarajevo) i Kup Jadran (Split).

U tekvondou je 2014. osvojila treće mjesto na Kupu Crne Gore i na Prvenstvu države, a 2015. postala državna prvakinja u apsolutnoj kategoriji i to do 12 godina starosti.

U tenisu je na svom prvom Državnom prvenstvu 2014. osvojila treće mjesto, a 2015. postala vicešampionka Crne Gore, osvojivši dva turnira u Crnoj Gori, a na četiri je bila u finalu. Tea je u tenisu predstavljala Crnu Goru na nezvaničnom prvenstvu svijeta u konkurenciji djece do 10 godina (jun 2015, Pula, Hrvatska) i tamo zauzela visoko 24. mjesto čime je premašila sva očekivanja s obzirom na jaku konkurenciju takmičarki iz 46 zemalja i činjenicu da je tada tek dvije godine bila u trenažnom procesu. Na tom turniru je pobijedila najbolju igračicu Hrvatske i najbolju igračicu Bosne i Hercegovine. Ispala je u taj brejku od predstavnice Rusije i kasnije u utješnom turniru ušla u četvrtfinale. Nastupala je na velikom broju turnira – u zemlji na preko dvadeset,a u inostranstvu na sedam u Hrvatskoj i jedan u Austriji. Bitno je istaći da se Tea takmiči kako u svojoj, tako i u starijoj konkurenciji.

Tea je takmičarka džudo kluba Kodokan, tekvondo kluba Montenegro stars i teniskog kluba AS iz Podgorice

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply