Naredne sedmice dvije radionice za roditelje, jedna za osnovnoškolce

Razvojni centar udruženja Roditelji naredne sedmice pripremio je tri radionice, od kojih je jedna namijenjena roditeljima beba, druga roditeljima malo starije djece, a treća djeci osnovnoškolskog uzrasta. Mame i tate beba imaće priliku da saznaju kako da masiraju bebu i stimulišu njena čula, dok će roditelji koji imaju veću djecu razgovarati sa psihologom o emocijama kao izrazu snage ili slabosti. Djeca osnovnoškolskog uzrasta će razvijati kreativnost origami tehnikom.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.


U utorak, 20. juna u 18 sati i 30 minuta biće organizovana radionica za roditelje pod nazivom Emocije, izraz snage ili slabosti? Kao što i sam naslov kaže, tokom radionice roditelji će imati priliku da saznaju kako, koliko i u kojim okolnostima određene emocije mogu biti podsticaj za rast i razvoj ličnosti. Biće riječi i o tome koliko su emocije značajne za kvalitetne odnose u okviru porodice, ali i sa drugima. Roditelji će saznati i koji su to stereotipi o svijetu emocija, i šta je to što se može nazvati uporištem kvalitetnog roditeljstva. Radionicu vodi psihološkinja Jelena Mašnić, a broj mjesta je ograničen na 20.

U srijedu, 21. juna, od 19 sati kreće posebno interesantna radionica za osnovnoškolce. Radionicu Origami majstorije vodiće drugari Balša Bojanić i Marko Bojanić koji će sa vršnjacima praviti predmete od papira koristeći origami tehniku. Pokazaće drugarima kakvi su oni majstori u tome i motivisati ih da rade slično. Origami tehnika je porijeklom iz Japana. Pored kreativnog dizajniranja i mišljenja razvija i finu motoriku, koncentraciju, pažnju i strpljenje. S obzirom da je radionica u kojoj su radioničari i učesnici vršnjaci ne sumnjamo da će radionica biti prilika za dobru zabavu. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca osnovnoškolskog uzrasta, a broj ograničen na 20.

U četvrtak, 22.  juna, u 19 sati kreće radionica Dodir koji bebi godi, IAIM masaža za bebe, namijenjena  njihovim roditeljima. Radionica masaža za bebe ima za cilj da nauči roditelje da masiraju svoju bebu, da stimulišu sva njena čula i da se opuste. Na radionici će roditelji saznati kako da priušte svojoj bebi i sebi uživanje i relaksaciju, ali i kako da se oslobode od problema grčeva, tegoba kod prehlada, neugodnosti rasta zubića, stresa. Roditelji će imati priliku da nauče kako da poboljšaju komunikaciju sa bebom, kako da je bolje razumiju i odgovore na plač. Kako pomoći bebi da bolje spava, ljepše jede, manje plače? Na ova i mnogo druga pitanja roditelji će dobiti odgovore od IAIM instruktorke Dragane Rašović. Mogućnost prijavljivanja imaju roditelji djece uzrasta do 1 godine, a broj mjesta ograničen na 10.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply