Upoznavaće se sa zmijama i učiti o osnovama komuniciranja

Naredne sedmice djeca predškolskog uzrasta imaće priliku da čuju zanimljivosti o svijetu zmija, ali i da se druže sa njima u Razvojnom centru udruženja Roditelji, a stariji drugari bogatiće fond riječi i učiti kako lijepo da govore.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 13. juna u 19 sati organizujemo novu radionicu posvećenu zmijama, u saradnji sa Crnogorskim društvom ekologa. Na radionici U svijetu zmija djeca će učiti kako da razlikuju otrovne od neotrovnih zmija. Gdje sve zmije žive i na koji način su zmije korisne za čovjeka? Imaće priliku da čuju savjete kako se ponašati pri susretu sa zmijom i šta uraditi u slučaju da ih ujede. Dobiće odgovore na ova i mnoga druga pitanja od biologa Vuka Ikovića. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 4 do 10 godina, a broj mjesta je ograničen na 20.

U četvrtak, 15. juna u 19 sati počinje radionica Jezičko razgibavanje, na kojoj će drugari uz instrukcije Danijele Knežević, menadžerke kreativnih komunikacija naučiti korisne vještine komunikacije. Jezičko razgibavanje je radionica namijenjena djeci uzrasta od 6 do 12 godina. U okviru ove radionice djeca na nenametljiv i zabavan način uče osnove komuniciranja, nadograđuju fond riječi i vježbaju verbalnu fluentnost (rječitost). Tokom radionice djeca sarađuju sa vršnjacima i uče se timskom radu kroz posebno osmišljene jezičke igre. Neke od igara u kojima djeca učestvuju tokom radionice su: premetaljke, ulančavanje riječi, rimovanje, asocijacije, pripovjedanje. Ove igre im pomažu da se ljepše izražavaju, obogate svoj rječnik i postižu bolje rezultate u školi, ali i vježbaju vještinu komuniciranja. Radionica je namijenjena školarcima, a broj mjesta je ograničen na 15.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply