Radionice posvećene pažnji, koncetraciji i kreativnosti

Naredne sedmice u Razvojnom centru udruženja Roditelji organizujemo dvije besplatne radionice u toku kojih će djeca predškolskog i ranog školskog uzrasta jačati pažnju i koncentraciju kroz NTC poligone ali će imati i priliku da crtaju šarene ljetnje motive.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.


U utorak, 6. juna u 19 sati počinje još jedna Likovna radionica za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. U toku radionica djeca se, uz instrukcije grafičke dizajnerke Ane Knežević, detaljno upoznaju sa tehnikama crtanja, slikanja, oblikovanja, usvajaju nova znanja i vještine i razvijaju svoju kreativnost. Tema ove radionice je Dodirnimo ljeto. Djeca će nam pored oblika zadatih pojmova dočarati i njihovu građu i sastav uvodeći  teksturu kao likovni element. Slikajući i oblikujući šarene ljetnje motive predstaviće mat, sjajne, glatke i hrapave površine. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 3 do 10 godina, a broj mjesta je ograničen na 20.

U četvrtak, 8. juna od 19 sati organizujemo još jednu  NTC radionicu u saradnji sa PPU Pinokio Artić koji ima licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 8 godina, a vodi je vaspitačica Nataša Kalezić.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanje poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta je ograničen na 15.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply