Naredne sedmice saznaju kako pomoći ptićima i vježbaju motoriku

Udruženje Roditelji za narednu sedmicu sprema dvije besplatne radionice u Razvojnom centru u Podgorici, na kojima će školarci učiti o pticama, na koji način mogu pomoći ptićima kad se nađu van gnijezda, a mlađi drugari vježbati motoriku domaćim tijestom.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

S obzirom da je sezona gniježdenja ptica u toku, u saradnji sa Centrom za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore, u utorak 30. maja u 19 sati organizujemo edukativnu radionicu pod nazivom “Šta kad ptići iz gnijezda ispadnu!? koju će voditi biološkinja Anastasija Čarapić. Djeca će na ovoj radionici imati priliku da saznaju na koji način mogu pomoći ptićima u situacijama kada se nađu van gnijezda. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 12 godina. Broj mjesta je ograničen na 20.

U četvrtak, 1. juna u 19 sati počinje još jedna radionica Spretne ručice, namijenjena djeci uzrasta od 2 do 6 godina. U toku radionice djeca vježbaju motoriku, druže se i rade u grupi ali i razvijaju kreativnost. Djeca  će sa članicom Udruženja Majom Raičević od domaćeg tijesta za igru praviti različite figure, a imaće i spremne tematske modele po kojim će raditi. Broj mjesta je ograničen na 15, a prisustvo i učešće roditelja je obavezno.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply