Nagradni konkurs za srednje škole na temu Moje putovanje u Evropu

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU Info centar raspisali su konkurs za najbolji video zapis pod nazivom Moje putovanje u Evropu za učenike svih srednjih škola iz Crne Gore.

Konkurs se organizuje povodom obilježavanja 30. godišnjice EU programa Erasmus, najstarijeg programa u oblasti obrazovanja, kroz koji EU podržava razvoj obrazovanja i obuke i kreira programe za mlade. Kroz ovaj program je od njegovog osnivanja 4,4 miliona studenata dobilo priliku da studira na nekom od evropskih univerziteta, a sve je više i crnogorskih studenata koji u njemu učestvuju, saopšteno je iz Delegacije.

Takmičenje je otvoreno za učenike svih srednjih škola iz Crne Gore, pri čemu jedan učenik ne može poslati više od tri video zapisa.

Učenici koji žele da učestvuju na konkursu, potrebno je da objave video na svom Facebook profilu pod haštagom #MojeEUPutovanje, a link za video radove treba da proslijede do četvrtka, 15. juna 2017, na e-mail: [email protected] sa naznakom Moje putovanje u Evropu i navedu sljedeće podatke: ime i prezime, naziv škole i broj telefona.

Video radove je prethodno potrebno uploadovati na www.wetransfer.com. Maksimalna veličina fajla može biti 2GB, trajanje do 180 sekundi, format MPEG4 (.MP4).

Prijavom na takmičenje učesnici garantuju:

  1. da je prijavljeni rad njihovo orginalno djelo;
  2. da su svi lični podaci tačni.

O pristiglim radovima odlučivaće stručni žiri na osnovu tehničke i estetske vrijednosti rada, originalnosti i kreativnosti autora, kao i usaglašenosti sa temom Moje putovanje u Evropu, s ciljem osvrta na proces integracije Crne Gore u EU.

Video radovi koji prođu predselekciju stručnog žirija biće dostupni od 15. juna, na Facebook stranici EU Info centra, kao i na drugim društvenim medijima.

Konačni rezultati konkursa biće objavljeni 30. juna 2017.

Pobjednik konkursa biće nagrađen studijskom posjetom Briselu.

Detalji konkursa mogu se pronaći na http://euic.me/me/video-konkurs-moje-putovanje-u-evropu/ .

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply