Nakon praznika tri radionice

Razvojni centar udruženja Roditelji sprema nakon kraće pauze zbog praznika tri radionice. Jedna će biti posvećena jačanju koncentracije, pažnje i memorije, u toku druge će se drugari upoznavati sa osnovnim tajnama u šahu, dok će najmlađi učiti kroz igru.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.


U srijedu, 24. maja  u 19 sati biće održana radionica Suan Pan mentalna aritmetika koju organizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa. Mentalna aritmetika je razvojni program koji se sastoji od aritmetičkih kalkulacija gdje se koristi samo ljudski mozak, bez pomoći kalkulatora, kompjutera, papira ili olovke. Metodika rada prilagođena je uzrastu djeteta, a prate je razne kreativne igre i druge stimulativne aktivnosti u cilju bolje socijalizacije, podizanje samopuzdanja učenika i prijatnijeg doživljaja u procesu učenja. Radionica je namijenjena uzrastu od 7 do 14 godina koju vodi Bojana Gardašević, a broj mjesta je ograničen na 10.

četvrtak, 25. maja u 19 sati počinje nova radionica u Razvojnom centru Otkrijmo svijet šaha koju će voditi predstavnici šahovskog kluba Remi. Kroz teorijsku i praktičnu nastavu djeca  će imati priliku da se na zanimljiv i poučan način  upoznaju sa osnovnim tajnama u šahu, pravilima šahovske igre, ulogom kralja kao dominantne figure  kao i sa osnovnim vrijednostima ostalih figura, čija moć je često zavisna od konkretne situaciije.  Cilj radionice jeste da djeca ovladaju osnovnim znanjima i principima kao i da razviju radne sposobnosti istrajnost, urednost, radoznalost, strpljenje kreativnost i logičko razmišljanje. Radionicu vodi majstor u šahu i instruktor za rad sa djecom Sreten Đukanović, a namijenjena je uzrastu od 6 do 14 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.


Petak,  26. maj od 18 sati
rezervisan je za radionicu Učimo kroz igru koja je namijenjena djeci predškolskog uzrasta. Radionica ima za cilj da obezbijedi stimulativno okruženje i igre koje će djeci pomoći u razvoju njihove memorije, pažnje, koncentracije kao i vještina socijalizacije i timskog  rada. Radionicu vodi psihološkinja Milica Kruščić, a teme koje se obrađuju kroz igru biće vizuelna pažnja, pamćenje, serijacija, klasifikacija, fina motorika, socijalizacija. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 3 do 6 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply