Danas Svi u park, na prvi Porodica Fest

Roditelji i ostali zainteresovani za teme koje se tiču djece i njihovog rasta i razvoja imaće priliku da u subotu, 13. maja u Podgorici, tokom cijelog dana, razgovaraju sa ljekarima, psiholozima, psihoterapeutima, socijalnim radnicima, defektolozima, medicinskim sestrama… u toku 12 panela, predavanja i prezentacija, koji će biti održani u okviru Festivala roditeljstva PorodicaFest.

Udruženje Roditelji će od 10 do 20 sati, ispred Dvorca “Petrovića” u parku Kruševac, organizovati, u partnerstvu sa Glavnim gradom, prvi Festival roditeljstva pod nazivom PorodicaFest, u susret Međunarodnom danu porodice koji se širom svijeta obilježava 15. maja.

Konceptom Festivala roditeljstva predviđeno je da roditelji tokom cijelog dana imaju priliku da u prijatnom okruženju, na otvorenom, prisustvuju zanimljivim besplatnim predavanjima i prezentacijama i porazgovaraju sa stručnim licima dok njihovi mališani uživaju učestvujući u zanimljivim edukativnim i zabavnim sadržajima.

Programom festivala biće obuhvaćen veliki broj tema, a neke od njih su: rast i razvoj djece, sazrijevanje, ishrana, hormonske promjene, odnosi između braće i sestara, prevencije bolesti zavisnosti, kako prepoznati razvojne probleme kod djece, a biće riječi i o tome kako se izboriti sa dječijim napadima bijesa (tantrumima) i razmaženošću. Tokom predavanja i prezentacija biće riječi i o vaspitnim modelima i metodama, odnosima u porodici, jednoroditeljskim porodicama, izboru škole i fakulteta. Još jedna važna diskusija biće organizovana u okviru Porodica Festa sa početkom od 19h. Riječ je o panel diskusiji “Vakcinacija – roditeljski strahovi i nedoumice”, koja se realizuje kao dio projekta HealthUP, koji Udruženje Roditelji realizuje u saradnji sa CAZAS-om i SOS telefonom za žene i djecu žrtve nasilja.

Specijalna gošća PorodicaFesta biće poznata pedagoškinja, autorka popularnih knjiga za djecu i roditelje, Jelena Holcer.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply