Vježbaće pravilan govor i učiti o neverbalnoj komunikaciji

Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice biće organizovane dvije besplatne edukativne radionice u toku kojih će djeca predškolskog uzrasta vježbati pravilan govor, dikciju i bogatiti rječnik, a stariji drugari učiti o neverbalnim pokaziteljima.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 16. maja u 19 sati počinje radionica Dobro je biti drugačiji, na kojoj će djeca učiti o individualnim razlikama. Šta u svakodnevnom govoru znači neverbalna komunikacija, kako tumačiti ono što nam sagovornik poručuje govorom tijela i izrazom lica djeca će imati priliku da razgovaraju sa psihološkinjom Jelenom Jurišević. Igrajući jednu posebnu igru govoriće o  osjećanjima i raspoloženjima koje svako od nas posjeduje, kako ih prepoznati od čega zavise i kojim ih neverbalnim pokaziteljima iskazujemo. Radionica je namijenjena uzrastu od 9 do 14 godina, a broj mjesta je ograničen na 20.

U četvrtak, 18. maja u 19 sati počinje radionica Od sličice do pričice namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina. Cilj radionice je da djeca bolje razvijaju i vježbaju govor, a priče u slikama su poznate kao jedna od najboljih metoda za vježbanje govora kod djece, ali i za razvijanje mašte, bogaćenje rječnika, razmišljanje. Tokom radionice djeca uz pomoć slika vježbaju govor, maštaju osmišljavajući svoje priče dok u isto vrijeme uče kako se pravilno formiraju rečenice i kakva sve značenja mogu imati riječi. Osim priča u slikama djeca tokom radionice vježbaju i određene jezičke vježbe primjerene tom uzrastu pa i na taj način vježbaju pravilan izgovor, dikciju i bogate rječnik. Radionicu vodi Danijela Knežević, menadžerka kreativnih komunikacija, a broj mjesta ograničen na 15.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply