Pomozite roditeljma dječaka koji se oporavlja od strujnog udara

Uprava škole „21. maj“ na čelu sa direktorkom Zdenkom Mišković i roditeljima vršnjaka dvanaestogodišnjeg dječaka iz Podgorice, Jakše Jovanovića koji je nedavno zajedno sa drugom preživio strujni udar na jednoj od lokomotiva na Željezničkoj stanici u Podgorici, pokrenuli su humanitarnu akciju Budi jak, Jakša kako bi pomogli njegovo liječenje u Beogradu.

Jakši je povrijeđeno 70 odsto tijela, ali se trenutno nalazi van životne opasnosti.

Jakša se liječi na Dječjoj klinici za plastičnu hirurgiju i opekotine u Tiršovoj ulici u Beogradu, a Fond zdravstva Crne Gore pokriva troškove liječenja.

Pored ljekova koje dobija na Klinici, ljekari su roditeljima dječaka preporučili korišćenje vrlo djelotvornog Terezinog ulja za opekotine (Theresienoil).

Međutim, navedeno ulje je veoma skupo, a preporučenih kilogram ulja za deset dana korišćenja košta 1140 eura. Ulje će koristiti sve dok opekotine i ožiljci ne prođu, što je prema riječima doktora oko 8-12 mjeseci.

Škola i roditelji pozivaju i sve ljude dobre volje da pomognu, jer je period oporavka dug, ali, nadaju se, i uspješan.

Prema riječima njegovih roditelja, Jakša duguje veliku zahvalnost prvenstveno Mladenu Unkaševiću koji se našao na licu mjesta i ukazao mu prvu pomoć, kao i doktorima koji su pravovremeno reagovali i sanirali sve povrede, ali i Ministarstvu zdravlja koje je dječaku odmah omogućilo liječenje u Beogradu.

Za sve koji su željni da pomognu liječenju, broj žiro računa za donacije je:

510311201121500226 kod CKB (Crnogorske komercijalne banke)

Comments

Leave a Reply