Krivična prijava protiv učitelja zbog nasilja nad učenicom

Protiv učitelja osnovne škole u Šavniku, Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, policija je podnijela krivičnu prijavu zbog zlostavljanja sedmogodišnje učenice, javlja portal CDM.

Učitelj je juče saslušan u policiji, nakon što ga je majka učenice prijavila kada je nakon časova vidjela ćerkino crveno i izgrebano lice. Fotografija djevojčice objavljena je juče na društvenim mrežama. Njene povrede zabilježio je i ljekar, gdje su je roditelji, kako saznaju “Vijesti” poveli na pregled.

Učitelj osnovne škole u Šavniku rekao je policiji da je pokušao da spasi učenicu drugog razreda da ne padne, i da je nije udarao, kao što su ga prijavili njeni roditelji.

“Ja sam je dva-tri puta pitao zašto nema domaći, ona je samo ćutala, gledala me. Tada sam prišao i obratio joj se povišenim glasom. U jednom trenutku joj nijesam vidio zenice, ona je oblizala usne, samo je prevrula očima. Mislio sam da će pasti i udariti u zid, pored koga je stajala, i uhvatio sam je rukama za glavu, jer je ona mala, njena glava mi je bila kraj ruku. Bio sam uplašen”, ispričao je učitelj “Vijestima”.

Otac sedmogodišnje djevojčice tvrdi da je do incidenta došlo jer je djevojčica na pitanje nastavnika zašto nije uradila zadatak odgovorila: “Zato što to niste izdiktirali”.

“Zatim je nastavnik udario pesnicom o sto i odvalio joj šamarčinu”, ispričao je otac sedmogodišnje djevojčice poratlu CDM

Učitelj, koji je potvrdio da je dao izjavu policiji, tvrdi da je već imao loše iskustvo, kad je jednom učeniku ranije pozlilo.

“Ja sam ispričao šta se dogodilo, Nijesam je ničim ogrebao, samo sam je uhvatio za glavu da ne padne”, ispričao je učitelj.

Direktor Školskog centra Branko Lazarević sinoć je saopštio da su u “postupku utvrđivanja činjeničnog stanja i eventualne odgovornosti”.

“Nema sumnje da ćemo se ovim pitanjem, kao odgovorna uprava, baviti temeljno, a javnost će biti upoznata”, naveo je on.

Iz Ministarstva prosvjete “Vijestima” je rečeno da “u bilo kom slučaju nasilje nad djecom od strane nastavnog kadra mora sankcionisati uprava škole”.

Oni do sinoć, kako su objasnili, nijesu imali prijavu Školskog centra iz Šavnika.

“Svakako ćemo zahtijevati da se u najkraćem roku utvrdi činjenično stanje i preduzmu hitne mjere u skladu sa zakonom, nakon procedure utvrđivanja odgovornosti”, rečeno je iz Ministarstva.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Prvo treba ispitat sve đake jer nije bila sama u učionici,a zatim nekom suditi,a i roditelji su prvo trebali ispitat i drugu djecu jer od samog straha djevočica moze izmislit sve …učitelj ako je udario učenicu treba mu zabranit da radi kaznit ga novačano pa čak i zatvorskom kaznom…

  2. Ako muskarac iz neposredne blizine osamari sedmogodisnje dete, ono bi moralo biti u nesvesti a ne sa ogrebotinama.
    “Moderno rodoteljstvo” unakazi decu. Majke i tate po drustvenim mrezama pljuju ucitelje, a dan provode po kaficima. Spustite malo loptu, lemali su ucitelji mnogo , a djaci bili sjajni. A danas svi znaju prava,pre nego zakorace u skole svi pravo izuce. A generacije sve gora od gore.

    • Ne tucem ih ni ja koja sam ih rodila,koja sam ih presvlacila,bdila nocima nad njima,koja se bori da im pruzi i vise nego sto moze…,a ne da dozvolim da tamo neko digne ruku na ono sto mi je sve!Takvima lomim ruke sa zadovoljstvom,bio to ucitelj,drug iz klupe ili sasvim neko deseti!
      A sto se ogrebotina tice,da bi diskutovala na tu temu moras malo vise poznavati anatomiju i medicinu.

    • Kakav stav?
      Da se ne utvrdjuje necija krivica na drustvenoj mrezi, vec u nadleznim ustanovama.
      Ili da najnemarnije majke,obicno, drobe pricu o majcinstvu i bdenju nad decom, sto se podrazumeva ako si majka.
      A iz mnogo ociglednih primera sam uvidela da bas takve majke, koje u javnosti talasaju pricama o velikomucenickim naporima da odgoje svoju decu, najcesce ne znaju ni kada su im deca u kuci, a kada vani.
      Roditeljstvo se u kuci primenjuje, ne na drustvenim mrezama.
      A daleko bilo da podrzavam sumanuto i nasilnicko ponasanje, jer sam i roditelj i vec skoro pune dve decenije prosvetni radnik.
      Toliko o stavu.

    • atina_ingrid

      Molim vas o cemu vi pricate!? To je dijete od sedam godina – SEDAM! Da nam fali stosta svjedoci mnogo toga naopakog, jako smo bahati i nekulturni, ne vidim da nas je strah od ucitelja ucinio nista boljim. A sto se tice objasnjenja profesora, da li on zaista misli da su ljudi blesavi da ce povjerovati da je otisak ruke djetetu ostao na licu jer je uhvatio dijete za glavu!?

Leave a Reply