Savjeti patronažne sestre za roditelje o njezi bebe i prvim zajedničkim danim

Dok čekaju bebu, posebno ako je prva u porodici, roditelji imaju bezbroj pitanja i nedoumica, naročito u prvim danima nakon rođenja, kada majka i dijete izađu iz porodilišta. Prva pomoć na koju mogu da računaju je od patronažnih sestara, koje u većini opština Crne Gore porodice počnu da obilaze dan nakon dolaska majke i bebe kući. One im daju osnovne informacije I savjete, pokazuju im kako da kupaju I njeguju bebu, da je hrane…Ako su iz Podgorice, neki od roditelja imaće priliku da se upoznaju i provedu prve dane sa bebom uz asistenciju patronažne sestre Sanele Rastoder iz Doma zdravlja koja će im uz sve važne savjete ponuditi i osmjeh I podršku.  

Saneli je portal Zdravlje.co.me postavio puno pitanja koja interesuju mame I tate. Njena je ključna poruka da je svaka beba jedinka za sebe, tako da u nekim situacijama, ne postoji pravilo kojeg se roditelji mogu striktno pridržavati u toku odrastanja djeteta. Ipak, izdvojila je neke od savjeta na pitanja koja se najčešće postavljaju u ovom razvojnom periodu djeteta.

Pročitate više na našem sajtu Kalendar razvoja djeteta

Comments

  1. Sanela nije samo patronazna sestra,ona je prije svega divan covjek. Profesionalac u svom poslu,od nje smo dosta naucili iako smo roditelji po 3. put. Nacin na koji ona radi svoj posao je pun ljubavi i paznje. Imala sam problem sa dojenjem,rijesila ga je prvom posjetom. Mu smo joj od srca zahvalni na svemu sto je uradila. Ona je ooet kazem veliki covjek ne samo patronaza. Nezamjenjiva je… ❤❤❤❤❤

Leave a Reply