Radionice posvećene pažnji, koncentraciji i kreativnosti

Djeca će naredne sedmice u Razvojnom centru udruženja Roditelji imati priliku da učestvuju na tri edukativno-kreativne radionice koje imaju za cilj unaprjeđenje pažnje, koncentracije kao i razvijanje kreativnosti i motoričkih sposobnosti.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.


U ponedeljak, 24.aprila u 18 sati u saradnji sa FLUID dizajn forum organizujemo jednu veoma interesatnu kreativnu radionicu MagNet Tiles, koju će zajedno sa dizajnerima voditi autor ove slagalice Boris Haravan.

MagNet je inovativna slagalica koja se sastoji od fleksibilnih magneta živopisnih boja. Djelovi za slagalicu su napravljeni u tri oblika, od kojih je moguće sastaviti beskonačno mnogo različitih oblika, sa 3D efektom. S obzirom na velike mogućnosti prilikom sastavljanja različitih oblika, MagNet predstavlja odličan način da djeca kroz zabavu i igru razvijaju kreativnost i inteligenciju, ali i motoričke i taktilne sposobnosti, kao i koncentraciju. Iako je MagNet većinski namijenjen djeci starijoj od 6 godina, ne postoji gornja starosna granica, jer je ova magnetna slagalica veoma interesantana i odraslima. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 6 do 14 godina, a broj mjesta je ograničen na 20.


U utorak, 25. aprila u 19 sati počinje još jedna Likovna radionica za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. U toku radionica djeca se, uz instrukcije grafičke dizajnerke Ane Knežević, detaljno upoznaju sa tehnikama crtanja, slikanja, oblikovanja, usvajaju nova znanja i vještine i razvijaju svoju kreativnost. Na radionici u utorak djeca će se upoznati sa pojmom portreta i autoportreta i savladati komponovanje ovog motiva, koji će realizovati u kombinovanoj tehnici.Takođe, upoznaće se sa poznatim djelima koja su rađena na ovu temu. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 3 do 10 godina, a broj mjesta je ograničen na 20.

U četvrtak, 27.aprila  u 19 sati počinje treća radionica Suan Pan mentalna aritmetika koja će jednom mjesečno biti organizovana u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa. Mentalna aritmetika je razvojni program koji se sastoji od aritmetičkih kalkulacija gdje se koristi samo ljudski mozak, bez pomoći kalkulatora, kompjutera, papira ili olovke. Metodika rada prilagođena je uzrastu djeteta, a prate je razne kreativne igre i druge stimulativne aktivnosti u cilju bolje socijalizacije, podizanje samopuzdanja učenika i prijatnijeg doživljaja u procesu učenja. Radionica je namijenjena uzrastu od 7 do 14 godina koju vodi Bojana Gardašević, a broj mjesta je ograničen na 10.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply