Prvi crnogorski festival roditeljstva sredinom maja u Podgorici

Udruženje Roditelji će 13. maja, ispred Dvorca “Petrovića” u parku Kruševac, organizovati prvi festival roditeljstva pod nazivom PorodicaFest. Udruženje ovaj festival organizuje u susret Međunarodnom danu porodice koji se širom svijeta obilježava 15. maja, a u partnerstvu sa Glavnim gradom.

Tokom cjelodnevnog programa, od 10 do 20 sati, biće organizovana interesantna predavanja, prezentacije i panel diskusije za roditelje i djecu tokom kojih će se posjetioci podsjetiti uloge porodice kao temelja svakog društva i njenog značaja za zajednicu i pojedinca, kroz informisanje i edukaciju o mnogim važnim temama za roditelje i djecu.

Konceptom Festivala roditeljstva predviđeno je da roditelji tokom cijelog dana imaju priliku da u prijatnom okruženju, na otvorenom, prisustvuju zanimljivim predavanjima i prezentacijama i porazgovaraju sa stručnim licima dok njihovi mališani uživaju učestvujući u zanimljivim edukativnim i zabavnim sadržajima.

Programom festivala biće obuhvaćen veliki broj tema, a neke od njih su: rast i razvoj djece, sazrijevanje, ishrana, hormonske promjene, odnosi između braće i sestara, pružanje prve pomoći, pravilno držanje tijela i važnost fizičke vježbe. Predavanjima će biti obuhvaćene i teme koje su vrlo često predmet brige roditelja, poput prevencije bolesti zavisnosti, kako prepoznati razvojne probleme kod djece, a biće riječi i o tome kako se izboriti sa dječijim napadima bijesa (tantrumima) i razmaženošću. Tokom predavanja i prezentacija biće riječi i o vaspitnim modelima i metodama, odnosima u porodici, jednoroditeljskim porodicama, izboru škole i fakulteta, a biće organizovana i panel diskusija o vakcinaciji tokom koje će panelisti  pokušati da dođu do odgovora na pitanje da li su strahovi roditelja od vakcinacije opravdani ili ne.

Tokom festivala posjetiocima će svoje usluge i ponudu predstaviti i brojne ustanove i centri koji su prilagođeni za boravak porodica i djece kao i kompanije koje na domaćem tržištu nude proizvode i usluge namijenjene porodici. Informacije o uslovima učešća na manifestaciji mogu se dobiti pozivom na tel 020 221 000, 063 49 34 93 ili putem mail adrese [email protected]

Više informacija o sadržajima festivala PorodicaFest mogu se pronaći na portalu i FB stranici Roditelji.me, event stranici PorodicaFest i instagram nalogu @udruzenje.roditelji.

 

Leave a Reply