KSI srednja škola dodjeluje dvije stipendije

Međunarodna škola Knightsbridge Schools International Montenegro (KSI Montenegro) raspisala je i ove godine konkurs za dodjelu stipendija, talentovanim učenicima u školskoj 2017/18.

Talentovani učenici će dobiti dvije pune stipendije za školovanje u prvoj crnogorskoj školi internatskog tipa u Tivtu, od septembra školske 2017/2018. godine, do završetka srednjoškolskog obrazovanja. U okviru stipendije, uključeni su i troškovi smještaja u internatu škole.

Pravo da konkurišu imaju učenici sa odličnim opštim uspjehom, koji će do 1. septembra 2017. godine navršiti 14 ili 15 godina.

Vrijednost stipendije, po učeniku, iznosi do 120.000 eura, u zavisnosti od broja godina do mature i toga da li stipendisti žele da borave u internatu.

Učenici se mogu prijaviti na konkurs slanjem sljedećih dokumenata:

  1. Formular za prijavljivanje, koji se nalazi na internet adresi škole KSI Montenegro.
  2. Kopija identifikacionog dokumenta (ukoliko učenik posjeduje pasoš).
  3. Izvod iz matične knjige rođenih.
  4. Lična izjava (do 400 riječi) u kojoj učenik treba da opiše neko značajno iskustvo koje je doživio i da procijeni uticaj tog iskustva na njegov život.
  5. Kopije svjedočanstva o uspjehu učenika tokom prethodne tri godine.
  6. Preporuku razrednog starješine ili nastavnika škole koju pohađa.

Krajnji rok za podnošenje dokumenata je 16. jun 2017. godine.

Kandidati za stipendije potrebnu dokumentaciju treba da dostave na e-mail adresu [email protected] a detaljnije informacije o konkursu mogu naći na internet strani škole KSI Montenegro www.ksi-montenegro.com/admissions/scholarships 

Budući srednjoškolci imaće priliku da, uz obrazovanje na engleskom jeziku, u KSI Montengro stiču znanja u međunarodnom okruženju. U školi trenutno uče đaci čak 19 nacionalnosti, njih 93. Osim Crne Gore, tu su učenici i profesori iz Irske, SAD, Južnoafričke Republike, Kanade, Ukrajine, Rusije, Holandije, Belgije, Francuske, Italije, Singapura kao i drugih zemalja.

Zahvaljujući prestižnom programu Međunarodne diplome (International Baccalaureate-IB), učenicima će se otvoriti brojne mogućnosti studiranja u inostranstvu, poručuju iz ove škole.

KSI Montenegro je član globalne mreže međunarodnih škola Knightsbridge Schools International (KSI), dok je u Tivtu osnovana septembra 2010. godine, u okviru projekta Porto Montenegro. Škola posjeduje sve licence Ministarstva prosvjete Crne Gore i IB organizacije, a pruža obrazovanje učenicima uzrasta od 3  do 18 godina. Ove školske godine škola će proslaviti maturu svoje prve generacije maturanata.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply