Zaposleni Telekoma i Ministarstva prosvjete uredili dvorište OŠ “21. maj”

Zaposleni Crnogorskog Telekoma i Ministarstva prosvjete organizovali su još jednu akciju sadnje drveća i uređenja školskog dvorišta, ovog puta Osnovne škole „21. maj“ u Podgorici.

Tako je nastavljena inicijativa koju je pokrenuo Volonterski klub Telekoma, uz podršku menadžmenta kompanije. Prethodno je na sličan način uređeno dvorište škole „Štampar Makarije“.

Obje akcije su, kako navode iz Telekoma, sprovedene uz podršku firme Zelenilo.

„U Telekomu njegujemo tradiciju odgovornog odnosa prema životnoj sredini, i osim brojnih društveno odgovornih projekata koje kompanija sprovodi, radujemo se što smo u prilici da i na ovaj način damo doprinos zajednici u kojoj živimo i radimo. Naš Volonterski klub broji sve više članova i imamo puno ideja što još, kao tim, možemo da uradimo za ljepšu i zdraviju okolinu. Željeli smo da počnemo od škola, jer smatramo da time dajemo lijepi primjer mlađim generacijama, kako se zajedničkim djelovanjem mogu postići važni rezultati“, kazala je ekspert za korporativnu komunikaciju i društveno odgovorno poslovanje u Telekomu Jelena Radonjić-Đurković.

Savjetnica za odnose sa javnoću Ministarstva prosvjete, Milica Lekić  istakla je da Ministarstvo uvijek podržava akcije koje za cilj imaju podizanje svijesti javnosti, posebno najmlađih.

„U tom smislu, sve aktivnosti kako građana, tako i privatnih i javnih subjekata, koje idu u pravcu unapređenja kvaliteta sredine u kojoj borave naši najmlađi, su dobrodošle. Svaka od ovih akcija, u bilo kom obimu da se organizuje, zaisigurno ima veliki uticaj na razvijanje odgovornog odnosa svih nas prema onome što su naši najveći potencijali: mlade generacije i prirodne ljepote“, navela je Lekić.

Direktorica škole „21. maj“ Zdenka Milošević pohvalila je inicijativu Crnogorskog Telekoma i izrazila zahvalnost svim učesnicima akcije.

„Sa radošću smo prihvatili donaciju, koja je oplemenila i uljepšala naše školsko dvorište. Boravak učenika u njemu će biti još prijatniji. Raznovrsnost i brojnost sadnica obezbjeđuje zdravo okruženje za našu djecu“, dodala je Mišković.

Klub volontera Telekoma osnovan je s namjerom da unaprijedi volonterske i humanitarne  akcije zaposlenih u Telekomu i da promoviše principe održivog i društveno odgovornog poslovanja u kompaniji i van nje.

„ Akcija sadnje drveća je dio šire inicijative za smanjenje emisije ugljen dioksida i očuvanja životne sredine koju kompanija sprovodi kao dio svoje strategije, a koja uključuje i zbrinjavanje elektronskog otpada, reciklažu i korišćenje obnovljivih izvora energije“, navode iz Telekoma.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply