Donirana oprema za vježbanje školi „Božidar Vuković Podgoričanin“

The Capital Fitness Centar donirao je danas sportsku opremu za vježbanje Osnovnoj školi “Božidar Vuković – Podgoričanin”, koja će omogućiti pravilan rast i razvoj djece, nakon uspješne kampanje Let’s move for a better world.

Menadžer Capital Fitness Centra Aleksandar Šmigović je prisustvovao času fizičkog vaspitanja sa učenicima škole, i razgovarao sa njima o važnosti fizičke aktivnost, i koliko je ona značajna za pravilin razvoj.

The Capital Fitness Centar, koji se nalazi u centru The Capital Plaza, ukazao je na značaj borbe protiv gojaznosti omladine i fizičke neaktivnosti kroz globalnu društvenu kampanju pod nazivom Let’s move for a better world’ koja je trajala od 13. marta do 1. aprila.

Podizanje svijesti o ovom problemu je značajno budući da je statistika u najrazvijenijim zemljama pokazala da pola miliona Evropljana svake godine umire od bolesti koje su nastale kao posljedica fizičke neaktivnosti, a fizička neaktivnost je rangirana među top 10 uzročnika smrtnosti, podsjećaju iz The Capital Fitness Centra.

 

Leave a Reply