Počele probe za predstavu Mi djeca sa stanice Zoo u režiji Ane Vukotić

U Gradskom pozorištu Podgorica počele su probe za novi projekat u produkciji Dramske scene za mlade, predstavi Mi djeca sa stanice Zoo, koju režira Ana Vukotić po dobro poznatoj, istinitoj priči Kristijane Felšerinov.

Ispovijest Kristijane F. sedamdestih godina prošlog vijeka potresla je njemačku javnost i do danas nije izgubila na aktuelnosti. Dva novinara časopisa Stern, Kail Herman i Horst Rik, 1978. godine upoznali su šesnaestogodišnju Kristijanu u Berlinu, dok je bila svjedok na suđenju čovjeku optuženom za korišćenje usluga dječje prostitucije. Intervju sa Kristijanom pretvorio se u dva mjeseca intenzivnih razgovora koji su oblikovani u knjigu Mi djeca sa stanice Zoo. Priča razotkriva veliki problem dječje narkomanije i dječje prostitucije, ali i čitav društveni kontekst koji omogućava da se ovi problemi nesmetano razvijaju, poput nezainteresovanosti odraslih za probleme djece i mladih, hipokrizije društva, nepostojanja odgovarajućih institucija i nezainteresovanosti postojećih…

Sa osjećanjem da je, nažalost, problem narkomanije kod tinejdžera i danas veoma prisutan odlučujemo da postavimo ovaj komad u nadi da ćemo na taj način doprinijeti boljoj informisanosti mladih ljudi o svim užasima koje nosi konzumiranje droga”, saopšteno je iz Gradskog pozorišta.

Adaptaciju romana potpisuje Boris Kovačević. Uz rediteljku Vukotić, kojoj je ovo prva saradnja sa Gradskim pozorištem, autorski tim čine i Branko Hojnik (scenograf), Sonja Vukićević (koreografkinja), Aleksandar Radunović Popaj (kompozitor), Lina Leković (kostimografkinja) i Mara Radović (lektorka).

Kristijanu F. igraće Jelena Simić, a ostale uloge tumačiće Momčilo Otašević, Petar Burić, Gorana Marković, Ivana Mrvaljević, Dejan Đonović, Katarina Krek, Božidar Zuber, Davor Dragojević, Pavle Popović, Sejfo Seferović, Jelica Vukčević, Milica Šćepanović, Marija Labudović, Marija Đurić, Jelena Đukić, Vule Marković i Omar Bajramspahić.

 Predstava će premijerno biti izvedena 16. maja u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“.

 

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply