Razgovaraju sa roditeljima o upisu romske i egipćanske djece u škole

Direktorat za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica u Ministarstvu prosvjete počeo je promociju upisa djece romske i egipćanske populacije u prvi razred osnovne škole u Podgorici, Nikšiću, Beranama i Herceg Novom.

U okviru posjeta koje će trajati do 11. aprila predstavnici Ministarstva prosvjete, Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Zavoda za školstvo, REF-a i nevladinih organizacija razgovaraće sa roditeljima djece koja bi ove godine trebalo da se upišu djecu u prvi razred.

Prva u nizu posjeta bila je u Kampu Konik, a predstavnici institucija i NVO zatim su posjetili Nikšić gdje su Osnovnoj školi „Mileva Lajović Lalatović“ razgovarali sa roditeljima nikšićkih prvaka.

Kako su najavili iz resora, slijede posjete Beranama 7. aprila, odnosno kamu na Rudešu i Herceg Novom, u Romskom centru 11. aprila.

„Tokom posjeta roditeljima se daju brošure koje je pripremilo Ministarstvo prosvjete na romskom, albanskom i crnogorskom jeziku sa svim potrebnim informacijama o upisu djece u prvi razred”, istakli su iz Ministarstva.

Izvor: CDM

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply