Sa djecom naredne sedmice o pticama selicama i pravljenju zdravih obroka

Ptice selice koje nam se ovih dana ponovo vraćaju biće “gošće” na jednoj od dvije besplatne radionice koje udruženje Roditelji organizuje u Razvojnom centru naredne sedmice, dok će druga biti posvećena zdravoj ishrani i pripremanju zdravih obroka.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 4. aprila u 19 sati u saradnji sa Centrom za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore, organizujemo edukativnu radionicu pod nazivom Najljepše ptice selice, koju će voditi biološkinja Anastasija Čarapić. Djeca će imati prilike da se upoznaju sa životnim navikama ptica selica, glasnicima proljeća kao što su: roda, lasta, čiopa, pčelarica i kukavica, kao i da saznaju zašto su ptice važne. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 12 godina, a broj mjesta je ograničen na 20.

U četvrtak 6. aprila u 19 sati u saradnji sa Mojom hranom i Baba Ganuš bistroom organizujemo edukativnu radionicu Vesela kuhinjica. Cilj radionice je, kroz igru i zabavu predstaviti djeci alternativu za zdraviji način života.  Djeca će uz pomoć kuvarice Snežane Fatić imati priliku da učestvuju u pripremi nekoliko najpopularnijih proizvoda iz asortimana  koje mogu dobiti upravo u restoranu Baba Ganuš, kao što su bezglutenski čips i kolač od pomorandže. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 14 godina, a broj mjesta je ograničen na 20.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply