Kidsland odjeća
Kidsland GEOX
Kidsland AVENT

Proslava dječjeg rođendana u prirodi – nekoliko predloga

Iako možda proslava dječjeg rođendana u prirodi, “na prvu loptu” zvuči organizaciono komplikovano i nezanimljivo, dječja žurka na otvorenom ima brojne prednosti. Za početak, nema temeljnog čišćenja kuće ili stana, nema pranja suđa, razbijenih vaza, prolivenih slatkih sokova po namještaju, ljutih komšija zbog galame. Što je još važnije, ova opcija je jeftinija od, na primjer, proslave u dječjim igraonicama, a broj mjesta nije ograničen.

Za proslavu na otvorenom, najvažnije je dobro se organizovati i unaprijed osmisliti plan. Napravite popis stvari koje treba da ponesete i koje bi vam mogle zatrebati jer u prirodi nećete biti okruženi svakodnevnim stvarima.

Nemojte zaboraviti sljedeće:

  • Kutije ili velike kese u kojima ćete moći stavljati poklone; Kese će vam trebati i za smeće kada sve završite.
  • Makaze, selotejp, trake i bočkice koje će vam biti od koristi prilikom dekorisanja i postavljanja stola;
  • Rezervna garderoba za slavljenika ukoliko dođe do nepredviđenih situacija;
  • Svjećice, nož i lopatica za tortu, tanjiri (papirni, plastični). Uzmite i jedan pravi keramički tanjir za tortu.
  • Plastične čaše i viljuške/kašike;
  • Plastične kutije za grickalice;
  • Torba frižider i ledeni ulošci za nju. Sokiće ostavite preko noći u frižideru i ujutro ih stavite u prenosni frižider i biće hladni barem 4 sata. U slučaju velikih vrućina ubaciti i ledene uloške.
  • Salvete, ubrusi.
  • Termos s kafom, mlijeko za kafu, šećer. Za roditelje vaših malih zvanica!
  • Napunjen fotoaparat;
  • Rekviziti predviđeni za igre na otvorenom: lopte, frizbi, reketi itd.

Detaljan plan i program dječjeg rođendana

Odaberite idealno mjesto

Rođendan možete organizovati pored nekog od gradskih jezera uz koja se nalaze i mjesta za roštiljanje, klupice i stolovi na kojima će sjedjeti gosti. Ili jednostavno ispred zgrade u kojoj živite ili dvorištu kuće. Ako želite nešto originalnije, nađite neku lijepu i prostranu livadu i napravite mali slatki piknik s puno ćebencadi i jastučića. Ako je rođendan u ljetnim mjesecima, pripazite da mjesto na kojem bude organizovana proslava ima i dovoljno hlada.

Ukrašavanje

Kad je u pitanju ukrašavanje, nemojte pretjerivati. Naduvajte dovoljno šarenih balona i okolo ih razbacajte. Na drveće možete objesiti šarene trakice i ostale ukrase. Na sto postavite šareni papirni stolnjak koji poslije možete baciti. Tanjiri, čaše i pribor za jelo neka budu plastični kako s njima ne bi imali problema oko pospremanja.

Hrana i piće

Kad su u pitanju rođendani, djeca najmanje pažnje obraćaju na hranu. Ne komplikujtec previše i ne trošite previše novaca. Mali slatki sendviči, male pizze, muffini… biće sasvim dovoljni. Ne zaboravite na grickalice, ali ne pretjerujte. Kad je u pitanju torta, birajte neku zamrznutu koju ćete do korištenja držati u putnom frižideru. Lijepo vrijeme nije idealno za držanje ove spolastice na otvorenom. Za piće su najbolji prirodni sokovi u većim pakovanjima pa sebi djeca mogu i sama sipati kad su žedna. Ne zaboravite vodu, a i koja korpica s voćem ne bi bila na odmet.

Igre i animacija

Djeci je od jela i pića ipak važnija zabava. Savjetujemo da prije proslave smislite neke igre koje ih mogu podstaći ako ih uhvati trenutak dosade. Evo nekoliko predloga:

Trka s tri noge

Ova zabavna igra nasmijaće sve mališane. Broj igrača mora biti paran; znači 10 igrača se podijele u parove, po 2 para. Parovi stanu jedan pored drugog pa im se oko noge stavi obruč ili zaveže s nekom trakom (ne prečvrsto). Na signal, svi parovi treba da počnu da trče. Ko prvi stigne do cilja, pobjednik je i osvaja simboličnu nagradu.

Pero ždero

Na vezicu treba zavezati okrugle kekse (po mogućnosti čokoladne i sa rupom u sredini). Djeca treba da pojedu keks tako da ga ne diraju tj. ruke su im na leđima, a pobjednik je onaj koji prvi pojede svoj keks. Nemojte da djeca pretjeraju s ovom igrom da da bi mogli probati i rođendansku tortu.

Zaledi, odledi

Dijete koje slavi rođendan može biti osoba koja će označavati drugu djecu. Djeca trče i slavljenik mora dodirnuti bilo koje dijete. Kada slavljenik dodirne neko dijete, to dijete mora se zamrznuti, tj. ostati na mjestu. Odlediti ga može osoba koja nije zamrznuta i tako što mu mora proći kroz noge.

S obzirom da se radi o rođendanu na otvorenom, pozovite i roditelje da budu prisutni ako žele. Za njih napravite koju slanu i slatku grickalicu više i ponesite dovoljno tečnosti. A uvijek možete napraviti i za njih i vas zabavu uz roštilj.

Izvor: Klinfo.hr
SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Mi smo prosle godine organizovali u ogromnom parku; dodala bih jos ponesto:
    Obavezno makar jedan veliki ili par malih stolova na rasklapanje za hranu; oni jastucici za stolice su ok, ali sam ja ponijela i prostrla par vreca za spavanje da tate i mame sjednu;
    Obavezno sprej protiv komaraca;
    Ovdje gdje ja zivim imaju divan obicaj da svako dijete ode sa rodjendana sa pokloncicem. Ja sam to iskoristila i svakom pri dolasku dala kesicu sa jeftinim a fenomenalnim igrackicama za van: jedan kliker, jedna loptica, jedan balon, baloncici od sapuna i jednu ribicu koja se navida i pomjera repic (kostala je 50 centi) – ideja je bila da donesem i djecji bazen na naduvavanje pa da naprave takmicenje ribicama, ali je bilo hladno (iako jun) pa nijesam ali su ribicu dobili pa neka nose na more 😃
    Najeadije su igrali ćorave bake (ponijela sam i povez preko ociju), izmedju dvije vatre i onako, trcanja i dobacivanja. Ideja je bila i da sakrijem “blago” i napravim mapu (te ostavim “tragove” strelice i sl), ali na kraju ne stigoh. Uzela sam bila i pumpicu za naduvavanje balona da me roditelji ne udave 🙈
    Sto se grickalica tice, djeca su super jela baby sargarepice; bilo je i isjecenog voca, pitica (nasih domacih), kokice i cips.
    Termos sa kafom je SUPER ideja a za vodu bih dodala da stavite par flasa u zamrzivac ako je ljeto jer se casom otopi a cijeli dan je hladna, a i flasa se moze isjeci pa koristiti samo kao led. A i kad ih ubacite u rucni frizider, super odrzavaju temperaturu u istom.

Leave a Reply

Babe2
Crnogorska bojanka2
Čitajte još:

Od srijede besplatne sportske aktivnosti za djecu u Glavnom gradu

Predškolci i osnovci, koji školski raspust provode u Podgorici od srijede, 20. jula moći će da [...]

Svjetionik, akvatorijum i nebo iznad Luštice Bay i ove godine pozornica igre zvuka i svjetlosti

Svjetionik, akvatorijum i nebo iznad Luštice Bay, i ove godine, biće pozornica igre zvuka i [...]

Segmenti muzičkog, kulturnog i istorijskog identiteta Crne Gore pred posjetiocima Luštice Bay 13. jula, ulaz slobodan

Dan državnosti Crne Gore ove godine biće obilježen u Luštici Bay, a glavni segmentu programa u [...]

Ljeto i aktivnosti za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju

Profesionalci iz resursnih centara u Crnoj Gori osmislili su i objedinili aktivnosti u toku ljeta [...]

#OstaniDoma: Program Živimo kulturu za petak veče

Na kanalu RTCG2, u okviru programa #ZivimoKulturu #OstaniDoma, večeras će biti emitovani brojni [...]

Centar za mame
Linija za vršnjačko
Babe
Tommiee

Pretraga

Itana Časovi
Sušenje i pranje
Vodič za dojenje

Posljednji postovi sa foruma